Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nieuwe vliegroute Lelystad Airport treft Kampen: verbaasde gemeente eist opheldering

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 317 
|
 destentor.nl - 15-02-2019 
Lelystad_wwijzer_hvs.jpg

Door Paolo Laconi

De gemeente Kampen is verbaasd over het verleggen van een laagvliegroute van Lelystad Airport richting de eigen gemeentegrens. Kampen was niet op de hoogte en eist opheldering van het ministerie van infrastructuur en waterstaat.

Woensdag werd bekend dat de vliegroute boven de noordelijke Veluwe iets is verschoven richting noorden. Bewoonde kernen zoals Wezep worden daarmee ontzien. De routewijziging is het resultaat van overleg tussen het ministerie, Luchtverkeersleiding Nederland en de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek. De gemeente Kampen is niet bij dit overleg betrokken, terwijl de nieuw voorgestelde routes dichter bij woongebieden in de gemeente Kampen liggen. Ze zijn volgens Kampen daarom ongunstig voor haar inwoners.

Inspraak
Op dit moment loopt er een inspraakprocedure voor het Luchthavenbesluit Lelystad Airport. ‘Een wijzigingsvoorstel tijdens de zienswijzenprocedure zonder afstemming met alle betrokkenen past niet bij een open, transparant en zorgvuldig proces’, valt te lezen in een persbericht. ‘De gemeente Kampen heeft daarom om opheldering gevraagd bij het ministerie. Daarnaast dient de gemeente een zienswijze in over de voorgestelde wijziging.’

Nieuw bezwaar
Eerder deze week diende Kampen samen met 14 andere gemeenten en de provincie Overijssel gezamenlijk een zienswijze in. Uitgangspunt is dat het luchtruim moet worden herzien voordat Lelystad Airport wordt geopend. ‘De nu voorgestelde routewijziging heeft voor de gemeente Kampen een dusdanig negatief effect dat de gemeente zich genoodzaakt ziet om een extra zienswijze in te dienen’, aldus de gemeente Kampen.

Bekijk bericht op "destentor.nl - 15-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

LVNL en het ministerie van Infrastructuur zijn weer lekker bezig. Het dossier van leugens, manipulaties en onzorgvuldigheden wordt steeds dikker. Lang leven het ver(wan)trouwen in de (semie) overheid.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst

OMGEVINGSVISIES VOLLEDIG GENEGEERD?

De overleg en (burger) participatie structuur deugt van geen kant:

Terwijl op alle niveau's - n.l. Nationaal. per provincie en lokaal - een bouwwerk van Omgevingsvisies en plannen wordt opgetuigd soleren I&W en LVLN (sector) er lustig op los.

Of het nu gaat om de herindeling luchtruim of het bovenbeschreven schuiven met routes, elke controle en participatie door goed onderlegde belangengroepen buiten de sector zelf ontbreekt.

Waar I&W zich zou moeten voegen onder de supervisie van Binnenlandse Zaken over genoemd bouwwerk, blijft de oude situatie van leugen en bedrog gewoon bestaan. Waar blijven nu de regionale en lokale politiek, burgerplatforms en milieu organisaties om eens en voorgoed dit gevoerde wanbeleid aan de kaak te stellen?


Geplaatst door Elodie

Dat de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek samenspannen en de overlast elders droppen is een domme en egoïstische actie. Het probleem wordt hiermee niet opgelost, alleen verschoven. Helaas is nog steeds 'ieder voor zich en God voor ons allen', ook wel NIMBY. Ik kan niet begrijpen wat de redenen zijn dat ALLE omliggende gemeenten van een vliegveld eenzelfde uitgangspunt kunnen uitdragen. Geen hinder!

Geplaatst door Bas

Ik lees 3000 feet over Natura2000 gebieden op de site van de overheid over Lelystad. Hier bij Castricum is toch ook een Natura2000 gebied? Dan kunnen we toch ook eisen dat ze daar niet onder de 3000 feet mogen komen?

Geplaatst door Kijk naar de toekomst

@Bas:

Helaas heeft de PvdA gedeputeerde Tekin, die over zowel Schiphol als Natuurgebieden gaat (!) een aantal stiltegebieden af laten schaffen. Dit heerschap - ook in Wijk aan Zee bepaald niet populair vanwege milieu wanbeleid t.b.v. TaTa Steel - blijkt nu ook lijsttrekker voor die PvdA in Noord Holland te zijn.
Ook het vermelden waard is dat een viertal amendementen Omgevingsvisie NH2050 inzake hinderbeperking (ingediend door: GL / SP / PvdD /CU !) door diezelfde PvdA niet werden gesteund......................