Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe rekenmethode vliegtuiglawaai legt bom onder woningbouw

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 726 
|
 NH-nieuws 
woningbouw.jpg
Woningbouw
Credit: SatyaPrem

Nieuwe en strengere geluidsregels voor vliegtuiglawaai zorgen ervoor dat mogelijk enkele honderdduizenden woningen niet kunnen worden gebouwd in onder meer Noord-Holland. Volgens gedeputeerde Jeroen Olthoff heeft dit 'desastreuze gevolgen en gaat daarmee het gebied de facto op slot.'

Dat schrijft hij in een brandbrief aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Olthof schrijft deze uit zijn functie als voorzitter van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS) waarin de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en 56 gemeenten zijn vertegenwoordigd.

Mochten de nieuwe regels worden toegepast dan zal in gebieden rondom onder meer Amsterdam, Haarlemmermeer, de Zaanstreek en ook het Gooi onmogelijk worden nog huizen te bouwen. "Dit gaat spelen rondom alle vliegvelden, dus bijvoorbeeld ook bij Den Helder en Hilversum", vertelt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Ergernis over groei Schiphol
Wat extra ergernis oproept, is dat het kabinet ondertussen nog wel ruimte ziet voor verdere groei van Schiphol. "Er lijkt gekozen te worden voor groei zonder dat de randvoorwaarden zijn gedefinieerd. Daarmee lijkt de afweging tussen groei en leefbaarheid uit balans", zo schrijft Olthoff in een zienswijze op de voorgestelde Luchtvaartnota.

De regionale bestuurders willen daarom zo snel mogelijk met minister Ollengren, maar ook minister Van Nieuwenhuizen in gesprek.

Bekijk bericht op "NH-nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

POLITIEK MOET LUCHTVAART AAN BANDEN LEGGEN!

Uitspraak van de CDA fractieleider in Rotterdam. De Raad daar blokkeerde voorlopig verder groei van "Zestienhoven". Waar blijven zijn collega's elders?

In Noord Holland krijgen we nu een krachtproef tussen politici die de nieuwe Omgevingswet snel af willen zwakken tegenover partijen die bovenstaande uitspraak zo langzamerhand willen volgen.

Vanavond in Haarlem - weliswaar digitaal - een eerste confrontatie van resterende "volksvertegenwoordigers" en de bestuurlijke elite van PvdA, VVD, CDA en D66 bestuurders die de normen weer bij willen stellen ten koste van volksgezondheid en leefomgeving.

Benieuwd hoe dat af gaat lopen..........................Geplaatst door Kabinet KLM (Volg mij op Twitter) uit Badhoevedorp

We gaan een dikke crisis tegemoet, de schulden zijn torenhoog. Afgezien van herrie en vervuiling is er simpelweg geen geld meer om KLM en Schiphol maar met ons geld zonder enige tegenprestatie te financieren. Toen vliegtuigen vol zaten moest er al dik geld bij, nu vliegen er iedere dag tientallen miljoenen uit. Stop die extreme verspilling, problemen worden met de dag groter.