Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe meetpost voor vliegtuiggeluid in Sassenheim

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2013 
|
 deteyding.nl - 28-09-2016 
tb_vliegtuig_PH-BGF.jpg

SASSENHEIM, 28 september 2016 - Op verzoek van de gemeente Teylingen heeft Schiphol een geluidmeetpost geplaatst in Sassenheim. De meetpost is sinds begin september operationeel en de gegevens kunnen bekeken worden op de website NOMOS.schiphol.nl De meetpost van NOMOS (Noise Monitoring System) in Sassenheim maakt deel uit van een netwerk van zo’n veertig meetposten rond Schiphol. De gegevens van de meetposten worden opgeslagen en gerapporteerd op NOMOS.schiphol.nl. Op deze gebruikersvriendelijke website kunt u overzichten bekijken van de gemeten geluidsterktes, gegevens van de vliegtuigen etc.

Meetlocaties
De meetpost in Sassenheim staat bij sportcomplex Wasbeek aan de Van Alkemadelaan. Teylingen heeft ook een meetpost in Warmond, op het dak van Theater Het Trefpunt aan de Herenweg. Een overzicht van alle meetlocaties rond Schiphol vindt u op de website.

Voor andere informatie over vliegtuiglawaai zijn de volgende websites interessant:
www.sensornet.nl ( hier ): dit is de website van een ander geluidmeetnet waar diverse gemeenten uit de regio aan deelnemen.
www.bezoekbas.nl ( hier ): op deze website staat o.a. actuele informatie over het baangebruik op Schiphol. Bij BAS kunt u klachten over vliegtuiglawaai melden.

Bekijk bericht op "deteyding.nl - 28-09-2016"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door stiltegevraagd uit sassenheim

Ik heb er mijn twijfels over, zal het helpen die meetpost en is die wel zo accuraat als ze aangeven. In Sassenheim is het vliegverkeer deze zomer enorm toegenomen, iedere minuut vliegt er wel een vliegtuig over (dag en nacht) en klagen helpt niet, (dan ben je een zeur). er zijn maar zelden dagen dat de wind gunstig staat en er wat minder vliegtuigen overvliegen, heb deze zomer dan ook niet van mijn tuin, of buiten zitten kunnen genieten, zelfs binnen met de ramen en deuren dicht hoorde je ze nog, het geluid overstemde zelfs de tv en kon er snachts niet van slapen, en dan hebben we het nog niet over de fijnstof gehad. (iedere vliegtuig heeft dezelfde uitstoot als 100 vrachtwagens (volgens de milieu website). Vrienden van Bas gaf de informatie dat na de vakantie periode de vluchten minder zou worden,(aan ons is dus geen vakantie thuis gegund.) Het is nu eind September en heb nog geen vermindering kunnen constateren, en hoe moet dit straks met een 2e kaagbaan en mischien ook nog een baan tussen de A4 en A9, (en dan de toename van vluchten, ieder jaar word het aantal vluchten verhoogd) wat kunnen we dan verwachten. of kan ik dan maar beter verhuizen, maar waarheen?, geloof dat als ze straks alle kleine vliegvelden ook gaan uitbreiden er in heel Nederland helemaal geen stilte of schone lucht meer te vinden is. Heb ook kunnen constateren dat een heleboel anderen last van herrie ondervinden maar niet weten waar ze kunnen klagen of niet erg bekend zijn met internet. of hun gegevens niet durfen te geven en dan maar hun mond houden. Vind het ook vreemd dat er buiten deze website en vrienden van Bas het erg stil is met informatie in de media of internet (facebook o.a). of word dit er soms meteen afgehaald? mah.. heb mijn twijfels.... en zeker geen antwoorden op mijn vragen..

Geplaatst door Anoniem

Beste Stiltegevraagd, verhuizen naar het buitenland. Dat is de enige optie. Heel Nederland wordt in de herrie en vervuiling gezet. Ik heb er een paar jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen. De overheid heeft het niet goed voor met haar inwoners. De politiek zit er voor zichzelf, stiltegebieden worden opgeheven. Milieudiensten die (overheids)instanties moeten controleren zijn er of niet meer of zijn partij(dig), gemeenten en provincies zijn buiten spel gezet. Ik heb alle hoop verloren op nog een normale oude dag in Nederland.