Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe ‘denktank’ zoekt kansen voor Schiphol én leefomgeving

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1408 
|
 hcnieuws.nl 
gh_vliegtuig_030918_1902GN_Imgp2391.jpg

HAARLEMMERMEER - Schiphol en omgeving heeft een nieuwe 'denktank'. Maandagavond is met het maken van luchtfoto's van een speciaal 'aangelicht' fort, het officiële startsein gegeven voor een groep zogeheten en-en denkers.

Belangrijkste doel van de nieuwe denktank is onderzoeken of (en zo ja, welke) mogelijkheden er zijn om Schiphol te laten groeien terwijl er tevens groeimogelijkheden zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Geen of-of denken meer aldus de initiatiefnemers, maar en-en.

De denktank heeft de naam Living Airport Lab meegekregen en moet gevormd worden door vertegenwoordigers uit alle betrokken partijen, zoals bewoners, bedrijven, Schiphol, grondontwikkelaars, gemeente en ministeries.

Het officiële startsein was maandagavond en daarvoor werden met een drone foto's gemaakt van 'het Fort bij Aalsmeer' ten noorden van Rijsenhout. De bovenrand van het fort was daartoe voorzien van honderden brandende lampjes waardoor van bovenaf het silhouet van het fort goed zichtbaar werd: dat van een vliegtuig.

Voor meer informatie over het Living Airport Lab zie HCnieuws.nl van donderdag.

Bekijk bericht op "hcnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En ORS?

Geplaatst door Anoniem

Allemaal leuk en aardig maar volstrekt zinloos. De situatie met betrekking tot de luchtvaart en kwaliteit van leefomgeving is so absurd en scheef getrokken dat het werkelijk geen enkele zin meer heeft om hierin verbetering aan te brengen.

Zo wil Amsterdam de vervuiling in de binnenstad terug dringen, schoone scooters en vrachtwagens en meer beperkingen voor vervuilende voertuigen.
Maar dit is natuurlijk volkomen zinloos als er bij een bepaalde windrichting 100+ vliegtuigen op 600 meter hoogte over Amsterdam vliegen, Vliegtuigen die per stuk een uitstoot hebben die 1 miljoen keer groter is dan die van een vrachtwagen.
Het is allemaal zo ongelooflijk krom en stompzinnig en van elke logica ontdaan. Ik kan er echt met mijn verstand niet bij.

Geplaatst door de Vries

Alleen maar om de publieke opinie te beïnvloeden. Kan Schiphol later zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben voor de bewoners. Er valt hier en daar nog best wat te verbeteren voor de bewoners, maar men kijkt alleen maar hoeveel er in een uur de lucht in kan worden geschoten. Een mooi voorbeeld hiervan is de vaste bocht van de Zwanenburgerbaan bij Lijnden. Iets langer rechtdoor en men vliegt over een weiland ipv over een complete woonwijk, maar ja schijnt een vliegtuig per uur te schelen...

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Schiphol laten groeien? Is men dan de vierde regel uit het Alders akkoord vergeten? Die luidde uiteindelijk:” “Om het 2+2 baangebruik te beperken mogen er gemiddeld maximaal 40 vliegtuigbewegingen, en bij operationele verstoringen, maximaal 80 vliegtuigbewegingen per dag op de vierde baan worden afgehandeld.” Deze regel geldt ook na 2020 en maakt onbegrensde groei technisch onmogelijk.

Geplaatst door de Vries

Dan vliegen ze toch gewoon langer door met 3 banen zodat er helemaal geen rustmoment meer is op een dag.

Geplaatst door Ruud

Initiatief komt vanuit de Schiphol Area Development Company. Dit zegt genoeg.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ de Vries. Dan zou het aantal nachtvluchten drastisch verhoogd moeten worden. Op het allerlaatste moment is het maximum aantal vliegbewegingen per dag op vier banen verhoogd van 60 naar 80. Nog voordat regel 4 werd ingevoerd, knelde hij al. Dat zegt m.i. een heleboel.

Geplaatst door anoniem uit Castricum

Ik kom al dichter bij mijn doel, emigreren. Schiphol is de directe aanleiding om definitief weg te willen. Bijkomende politieke ellende van vooral het laatste jaar geeft het laatste zetje. Ik mis het Nederland uit mijn jeugd. Ik denk dat als ik straks op mijn nieuwe plek zit - waar ik het ruisen van de zee weer hoor, waar geen windmolens staan, waar niet het eeuwige geluid van gierende vliegtuigen te horen zal zijn, waar de sterrenhemel compleet helder is - geen spijt zal hebben. Het Nederland uit mijn jeugd bestaat niet meer. We zijn verkocht.

Geplaatst door anoniem

Wij zijn inderdaad verkocht, en er zijn nog veel ergere vormen van corruptive in Nederland.
Zo zijn de nederlandse pensioen potten de melk koe van de financiele wereld.
Allerlij Rommel beleggingen en kansloze emissies van al lang failiete bedrijven (imtech, sns etc) worden door de banken bij onze pensioen potten gedumpt. Geen wonder dat er bij zoveel fondsen een tekort is ontstaan.