Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe bewoners mogen wel klagen, alleen niet bij Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1937 
|
 noordhollandsdagblad.nl - 09-11-2017 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-52-34.jpg

Door Frans van den Berg

Bewoners van nieuwbouwwoningen rond Schiphol mogen nog best klagen over het vliegverkeer, alleen niet bij Schiphol, maar bij hun gemeente.

Dat laat Schiphol weten in reactie op de vragen die GroenLinks heeft gesteld aan de luchtvaartminister. De mogelijkheden om toch nabij de luchthaven woningen te bouwen, gaan op
1 januari in.

Gemeenten moeten de nieuwe bewoners wijzen op mogelijke geluidsoverlast en die hinder komt ook in het koopcontract te staan, met een kettingbeding. Onder het motto van dat de bewoners wisten wat hen te wachten stond, heeft het geen zin om later te gaan klagen bij de luchthaven of een schadeclaim in te dienen.

„De zoveelste slinkse manier van Schiphol om de bewoners buiten spel te zetten”, stelde GroenLinks woensdag in deze krant. Ook andere politieke partijen hebben inmiddels vragen gesteld over de klachtenmogelijkheden, financiële risico’s die gemeenten lopen en de gezondheid van de bewoners.
In totaal 42 vragen werden ingediend, maar het eerste luchtvaartoverleg met de Tweede Kamer staat pas voor 25 januari gepland. Onduidelijk is of de regeling wordt uitgesteld.

Nieuwe wijk
De vragen zijn nog niet beantwoord door de minister, maar Schiphol hecht er aan om te stellen dat de luchthaven juist geen voorstander is van woningbouw in de nabijheid van de start- en landingsbanen.

„We hebben grote zorgen over het project De Nieuwe Kern omdat er 4500 woningen onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan worden gebouwd’’, doelt men op de plannen voor een nieuwe woonwijk tussen de Arena en de snelwegen.

Ook andere kleinere bouwprojecten kunnen tot meer gehinderden leiden.

,,Het zijn echter de individuele gemeenten die uiteindelijk besluiten waar en met welke omvang er gebouwd gaat worden. Dan zijn ze ook verantwoordelijk voor de consequenties. Informeren en klachtenafhandeling is dan een taak van die gemeente”, benadrukt Schiphol.

Het belang van een sterke metropoolregio hangt samen met een sterke mainport en daar hoort de ontwikkeling van woningen bij, zo geeft Schiphol toe.
,,Schiphol heeft altijd aangegeven dat er zeer zorgvuldig met woningbouw dichtbij de luchthaven moet worden om gegaan en dat het niet verstandig is om onder aan- en uitvliegroutes te gaan bouwen. Dit heeft ertoe geleid dat die nieuwe bewoners nog steeds het recht hebben om te klagen, dat wil en kan Schiphol de bewoner immers niet ontnemen, alleen wel bij die gemeente die het besluit heeft genomen om woningen te bouwen in de buurt van de luchthaven.’’

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl - 09-11-2017 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Oké en dan?
Waar je voor kunt tekenen, is de situatie op het moment dat je tekent. Alhoewel ik van mening ben dat je niet aan nieuwe bewoners kunt vragen, verplichten, dat ze afstand doen van het recht om te kunnen klagen bij de veroorzaker.
Wijziging van omstandigheden.
Je hebt getekend en de dag daarop leggen ze een vliegroute boven je huis aan of nog erger een nachtroute. Mag je daar bezwaar tegen maken? Ik vind van wel, maar Schiphol zal zeggen, ga maar naar je gemeente.
Als je alles wat de laatste maanden op Schiphol gebied (en zijn handlangers) gebeurd is en op deze site staat, dan kan ik mij niet aan het denkbeeld onttrekken dat er meer gekken (en zakkenvullers) buiten de inrichtingen verblijven, dan erin zitten.


Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.


Het blijft verbazend dat de Schipholgroup zo ongelofelijk grof te werk gaat om maar alles op alles te zetten, om andere
(lees: omwonenden) in een kwaad daglicht te zetten.

Het laat duidelijk zien dat de Schipholgroup zo arrogant is als de pest !
Je gooit je gore product over de schutting bij de buren en zegt vervolgens dat een andere buur, de shit opruimt !

Nog zo´n uitspraak:

Schiphol heeft altijd aangegeven dat er zeer zorgvuldig met woningbouw dichtbij de luchthaven moet worden om gegaan en dat het niet verstandig is om onder aan- en uitvliegroutes te gaan bouwen.

Mijn huis is niet, in 1997, gebouwd onder een aan- en uitvliegroute.
Schiphol / luchtverkeersleiding Nederland, hebben doodleuk een aan- en uitvliegroute boven mijn huis gelegd in 2003 !
Dat 30 Km. van het arrogante Schiphol vandaan !

Wellicht zelfs nog verder weg van het vervloekte Schiphol, zijn er woningen die dag en nacht worden geterroriseerd door de sector.
Geplaatst door gerard uit Castricum

verdeel en heers. De mensen die door Schiphol niet ontvankelijk worden verklaard, die komen dus niet in de statistieken van BAS. En BAS is Schiphol. Hoe ver*** de boel? Zo dus.
melden bij de gemeente heeft al helemaal geen zin. Geen gemeente heeft er een loket voor, hindermeldingen verdwijnen eerste in een la en daarna in een afvoerputje. Inmiddels weet ik wel hoe het werkt. Geen enkel vertrouwen heb ik in de luchtvaartsector en de diverse overheden eromheen. Geen enkel.