Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe aanwijzingen voor wegrekenen vluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 318 
|
 schipholwatch.nl - 20-08-2019 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

Op basis van de historische vluchtgegevens uit de database van Vlieghinder.nl komt ook ing. Gert de Winkel tot de conclusie dat Schiphol duizenden vluchten wegrekent en zo niet hoeft mee te tellen in de gebruikscijfers.

Vorige week trokken wij eenzelfde conclusie (Lees hier) op basis van de onafhankelijke metingen door bureau Geluidconsult.

Ingenieur De Winkel heeft voor het analyseren van de vluchtgegevens een eigen computerprogramma geschreven met de naam Flight Monitor. Uit de berekeningen blijkt dat het vliegverkeer boven Amersfoort van 2015 tot 2018 is gestegen met 49 procent, boven Uitgeest met 9 procent en boven Dronten met 21 procent.

De officiële cijfers via het CBS reppen van een toename van het totaal aantal vliegbewegingen van slechts 10,8 procent, ver beneden de gemeten toenames boven Amersfoort, Uitgeest en Dronten.

Onwaarschijnlijk
De Winkel acht het onwaarschijnlijk dat de genoemde groeicijfers alleen voor de drie willekeurig gekozen plaatsen gelden en wordt hierin ondersteund door de geluidsdata uit Amstelveen van het onafhankelijke bureau Geluidconsult (Lees hier).

Als de werkelijke groei inderdaad ver boven de gerapporteerde groei uitkomt, is Schiphol al lang voorbij de grenzen die door de democratie aan de luchthaven zijn opgelegd.

Oproep Tweede Kamer
SchipholWatch roept de Tweede Kamer dan ook op een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren en handhaving te eisen.

Het opgeven van lagere cijfers geeft immers geen pas in een rechtsstaat, maar illustreert wel feilloos het bedriegen van omwonenden en politiek – beter bekend onder de naam ‘schiphollen’.

Download het rapport van ing. Gert de Winkel (hier).

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 20-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marc uit Almere

Een bedrijf welke zoveel liegt en bedreigd en daarmee zo’n grote negatieve impact heeft op mens en milieu, zal ooit onherroepelijk worden afgestraft. Eerlijkheid duurt het langst SHITHOL!!!!
Met het gelieg en bedrieg wordt weer eens aangetoond dat de luchtvaart zich in allerlei bochten probeert te wringen en hierdoor ‘terecht’ in het nauw wordt gedreven. Koekje van eigen deeg! Hopelijk neemt de politiek, helaas aandeelhouder, eens haar verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor een beter leefmilieu (duurzaam) ipv een beetje meer economie (korte termijn). Als je het mij vraagt dan is de beste oplossing om het huidige kabinet te vervangen door een kabinet met visie voor de toekomst. Hopla, VVD er als 1e er uit en we zijn al een heel eind.