Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuw manifest tegen verdere groei Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 673 
|
 Btabants Dagblad 17 mei 2017 
gh_aktie_DSCN2543.JPG

KNEGSEL - Het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) presenteert zaterdag 20 mei zijn manifest tegen een verdere groei van Eindhoven Airport, vanaf 2020. In dat jaar lopen de afspraken van de Alderstafel af.

Omwonenden die zich verenigd hebben in BVM2 - de opvolger van de 10 Geboden voor Eindhoven Airport - maken zich ernstig zorgen over de leefbaarheid in de regio door het sterk toenemend gebruik van de Eindhovense luchthaven. Temeer omdat Brainport onlangs in Den Haag heeft laten weten dat Eindhoven Airport verder moet kunnen doorgroeien, ook na 2020.

BVM2 zit het vooral dwars dat de hoofdmoot van de vliegtuigbewegingen - in 2020 gemaximeerd op 43.000 - bestaat uit goedkope vakantievluchten. Dat gaat gepaard met een volgens het beraad onacceptabele groei van vervuilende uitstoot. Het economisch rendement van al die vakantievluchten voor de regio is bovendien laag, zegt BVM2.

'Geen verdere groei'


Volgens het manifest dat zaterdag gepresenteerd wordt in zaal De Leenhoef in Knegsel mag na 2020 geen verdere groei plaatsvinden. BVM2 wil vasthouden aan de limiet van 43.000 vliegtuigbewegingen per jaar.
Ook moeten volgens BVM2 de openingstijden worden teruggeschroefd; na 23.00 uur zouden er geen landingen meer mogen plaatsvinden, hetgeen nu nog wel - in beperkte mate - is toegestaan. In het weekend moet de oude openingstijd van 8.00 in ere worden hersteld. Nu kunnen vliegtuigen vanaf 7.00 uur vertrekken. Ook willen de opstellers van het manifest dat de trein een grotere rol krijgt toebedeeld in het internationaal vervoer.

De bijeenkomst in Knegsel start om 11.00 uur. Wim Scheffers van Geen Vluchten Na Elven presenteert het manifest. Klaas Kopinga van de BOW licht de huidige stand van zaken met betrekking tot het vliegveld toe. De entree is gratis.

Bekijk bericht op "Btabants Dagblad 17 mei 2017"

Reacties op dit bericht