Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Niet volledig uit te sluiten’ dat Schiphol nieuwe grond voor groei gebruikt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 440 
|
 at5.nl - 18-03-2020 
Schiphol-overview.png
Banenstelsel Schiphol vanaf 2003
Credit: Wikipedia

Het is mogelijk dat Schiphol het onlangs gekochte stuk land van negentig hectare zal gebruiken voor een eventuele groei van de luchthaven. Dat blijkt uit een brief van wethouder Victor Everhardt.

De gemeente bezit zo'n 20 procent van de aandelen van Schiphol en moest daarom goedkeuring geven voor de aankoop van de grond (Lees hier), dat tussen de luchthaven en Badhoevedorp ligt. Dat heeft het stadsbestuur op 11 februari al gedaan.

Noord/Zuidlijn
Schiphol zegt een groot deel van de grond te gebruiken voor de verbetering van de bereikbaarheid, mogelijk zou de grond ook nodig zijn voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn. De politiek moet overigens nog wel besluiten of de lijn daadwerkelijk doorgetrokken wordt. Een ander deel van de grond moet volgens Schiphol gebruikt worden voor de bouw van commercieel vastgoed.

'In de aanloop naar de besluitvorming rees de vraag of deze gronden in de toekomst gebruikt zouden kunnen worden voor groei van Schiphol', schrijft Everhardt in een brief aan de gemeenteraad. 'Hoewel dit niet volledig is uit te sluiten, heeft het college de afweging gemaakt in te stemmen omdat het de andere belangen (bereikbaarheid en het mogelijk doortrekken van de Noord/Zuidlijn) zwaarder vindt wegen.'

Geen instemming
Het stadsbestuur heeft Schiphol wel verteld dat de goedkeuring voor de aankoop van de grond 'nadrukkelijk geen (impliciete) instemming met groei van Schiphol betekent'. Die discussie zou als het aan het stadsbestuur ligt pas na 2023 aan de orde zijn en er zouden voorwaarden verbonden moeten worden aan eventuele groei.

Everhardt zei eerder al tegen AT5 dat hij geen tegenstander is van groei (Lees hier) van de luchthaven, als daarbij wel rekening wordt gehouden met duurzaamheid en het tegengaan van geluidsoverlast. GroenLinks, de grootste partij in de gemeenteraad, heeft zich wel uitgesproken tegen uitbreiding van Schiphol. De partij heeft eerder voorgesteld om rechtszaken te voeren (Lees hier) om groei te voorkomen.

Bekijk bericht op "at5.nl - 18-03-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

UITGEEST EN REGIO OPGEPAST !

Dat tegengaan van geluidsoverlast zal misschien gelden voor een deel van Groot Amsterdam.

Maar wie zich realiseert dat onze regio gebukt zal gaan onder het nieuwe systeem voor de straks nog meer "preferente" Polderbaan kan zich zorgen gaan maken: urenlang elke 70 seconden laag aanvliegen zonder enige handhaving van hinder, vervuiling en toenemende onveiligheid ligt op de loer.

In Uitgeest zijn de verantwoordelijk PvdA wethouders tot twee maal toe (!) gewaarschuwd door bewonersgroepen, maar zij blijven braaf het beleid van pappen en nathouden - gesteund door de PvdA CEO Schiphol Benschop! - volgen....................

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Dit klopt: omwonenden van de Polderbaan en van de Kaagbaan worden als tweederangsburgers driedubbel gepakt in de nieuwe leugens op minderhinderschiphol.nl! Dit gaat grote sociale onrust veroorzaken!

Zeker oppassen nu ieder alleen nog maar met de corona-crisis bezig is, dat besluiten niet stiekem worden doorgedrukt. Dit is eerder ook gebeurd.