Platform Vlieghinder Kennemerland
 

NASA ontwikkelt technologie voor elektrisch vliegtuig

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1003 
|
 nu.nl 
hv_overig_1504.jpeg


De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat de komende maanden vleugels testen die uiteindelijk elektrische vliegtuigen mogelijk moeten maken. Dat blijkt uit een bericht op de website van NASA. Lees hier meer...

Het project met de naam HEIST, een arkorting voor Hybrid-Electric Integrated Systems Testbed, komt voort uit LEAPTech, een samenwerking tussen twee private ruimtevaartorganisaties. Het elektrische vliegtuig moet uiteindelijk gebruikmaken van 18 elektrische motoren en wordt aangedreven door lithium-ijzerfosfaat batterijen.

Het oppervlak van de LEAPTech-vleugels is een derde van het oppervlak van gebruikelijke vliegtuigvleugels. De vleugels zijn gemaakt van koolstof en zijn samen 31 meter breed.

Voor een eerste test worden de vleugels op een aangepaste vrachtwagen geplaatst. De wagen moet met de vleugels zo'n 112 kilometer per uur rijden.

Onderzoekers hopen de komende jaren een bemand elektrisch vliegtuig te bouwen. Daarvoor zouden de LEAPTech-vleugels en motoren wel eerst nog een upgrade moeten ontvangen.

Door: NU.nl

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht