Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nachtvluchten Polderbaan over twee maanden weer bijna als vanouds

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1893 
|
 NHD 
Nachtvluchten Polderbaan over twee maanden weer bijna als vanouds

CASTRICUM - Het omstreden besluit van Luchtverkeersleiding Nederland om alle oostelijke nachtvluchten op de Polderbaan via een grote bocht over het westen, en met name over Castricum te laten aanvliegen, wordt verzacht. De Luchtverkeersleiding is van plan om bijna alle vliegtuigen over vijf tot zeven weken weer als vanouds te laten vliegen.
Door Bart Vuijk

Dat betekent dat een grote minderheid van het vliegverkeer uit het oosten de ’korte route’ over het Uitgeestermeer blijft volgen. Een negental vliegtuigen zal de lange route ten noorden van Alkmaar naar de zee volgen, en dan via Castricum weer binnenvliegen op weg naar de Polderbaan. Per saldo scheelt dat Castricum zo’n twintig vliegtuigen per zomernacht, althans als de Polderbaan in gebruik is.

Deze tijdelijke oplossing werd woensdagavond bekendgemaakt door Jasper Daams van Luchtverkeersleiding Nederland. Voor een kritisch gehoor van zo’n vijftig inwoners van Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest vertelde hij in het Castricumse raadhuis dat vooral de storm van kritiek van gemeentebesturen en de provincie de Luchtverkeersleiding heeft doen besluiten om een interim-oplossing te zoeken.

Alle zeventig nachtvluchten zullen als alles goed gaat, alleen de komende vijf tot zeven weken over Castricum vliegen. Daarna start een proefperiode van twee maanden waarbij de oostelijke route wel officieel geschrapt blijft, maar een luchtverkeersleider mag daarvan afwijken als er geen veiligheidsrisico is. Dat zal naar verwachting in zo’n zeventig procent van alle oostelijke vluchten het geval zijn en die vliegtuigen blijven dan via de korte oostelijke route aanvliegen.

Dit is tijdelijk, tot juni 2016. Aan een definitieve oplossing wordt nog gewerkt.

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hoe je ze ook laat vliegen, oost of west: de herrie en vervuiling komt toch boven Uitgeest.