Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nachtvluchten op Schiphol beperkt

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1740 
|
 Bewoners omgeving Schiphol 
Nachtvluchten op Schiphol beperkt

Het College van Advies van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) heeft positief geadviseerd over een tijdelijke regeling om het aantal nachtvluchten per jaar op Schiphol te beperken tot 32.000. De bewonersdelegatie heeft daarin met grote tegenzin toegestemd. Zij vindt namelijk op goede gronden dat dit aantal 29.000 moet zijn. Zie daarvoor onze standpuntbepaling.
Helaas was dat wettelijk nog niet mogelijk en betreft het een tijdelijke regeling voor slechts één jaar. Daarmee kan in ieder geval worden voorkomen dat Schiphol volgend jaar opnieuw het overeengekomen plafond van 32.000 aan zijn laars lapt. Vorig jaar waren dat er – in strijd met de afspraak uit het Aldersakkoord – ruim 33.000.
De komende maanden moeten de beide grenzen voor de groei van Schiphol (500.000 vliegbewegingen per jaar tot en met 2020, waarvan 29.000 in de nacht) definitief wettelijk geregeld zijn. Het onlangs verschenen uiterst kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is een extra argument om geen gemorrel aan deze aantallen toe te staan.

Bekijk bericht op "Bewoners omgeving Schiphol"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Geloven jullie dit nu werkelijk, dat ze zich bij Schiphol aan deze afspraak gaan houden? Schiphol heeft zich nog nooit aan een afspraak gehouden! en tijdelijk is iets wat ze bij Schiphol al helemaal niet kennen, dit is gewoon een verbasterde manier om de huidige grenzen weer wat verder op te rekken.
Na een jaar komen ze met: "Nee, we hebben nog geen oplossing, we moeten de tijdelijke afspraak nog even wat langer vasthouden". En het jaar daarna is het een verworven recht voor ze, kunnen ze zogenaamd niet anders meer.
Erg jammer, bewonersdelegatie, ik had jullie hoger ingeschat. Ze hebben dus gewoon de afspraak van 29.000 naar 32.000 weten op te schroeven en die is nu vast. Die wettelijke 29.000 komt er natuurlijk nooit.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Wat een non–discussie. Of er 's-nachts 32.000 vliegtuigen over je huis mogen vliegen of 29.000. Mijn nachtrust — en die van iedereen hier in de buurt — is al verstoord als er één zo'n kreng overvliegt.
Ik wordt echt zo kwaad als ik dit lees. De indruk wordt gewekt dat 29.000 wel dragelijk en daarom acceptabel is. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig. Er is maar één aanvaardbaar menselijk standpunt: geen nachtvluchten, niet één.

En dat impliciet in een wet wordt vastgelegd dat je nachtrust niet telt Niet te geloven! Echt. niet. te. geloven!

Geplaatst door Gerard

helemaal mee eens, Wobbe. ongehoord misdadig, deze gang van zaken.

Geplaatst door anoniem

LS, het verhaal over een inwoner van Heiloo laat me niet los. De zoveelste die verhuist vanwege de geluidsoverlast en fijnstof en gevaar. Wat moet er gebeuren om gehoord te worden. Ik word er zo moedeloos van?! Ik voel me een roepende in de woestijn, en totaal weggezet door de overheid.

Geplaatst door anoniem

In het gemeente huis van Castricum werd plechtig beloofd dat er binnen het jaar een oplossing zou komen voor de nachtvluchten. Een en al grove leugens zijn ons daar verteld. Ik zie nog dat gladgestreken smoelwerk van een wethouder die vooral de discussie (?) ordentelijk wilde laten lopen voor me. Liegen en bedriegen !!!!

Geplaatst door Gerard

Dat is ook precies wat er toen gezegd werd... `U liegt`. In dit land mag je liegen en bedriegen en er nog mee wegkomen ook. Je moet hier kennelijk het recht in eigen hand nemen! Waar blijven de bewonersvertegenwoordigers? Die sukkelen inmiddels vrolijk mee in de tredmolen van liegen en bedriegen. On-ge-lof-lijk!

Geplaatst door Angela uit Limmen

De ORS is er niet voor de mensen onder de Polderbaan. Niets wordt er gedaan aan de nachtelijke terreur, al maanden, jaren al het nachtelijk verkeer over Limmen/ Castricum bij een zuidelijke windrichting. Waar blijft de beloofde oostelijke route? Daar hoor je niets meer over! Nee, gewoon de norm 29.000 laten vallen. Wie vertegenwoordigt Limmen / Castricum???

Geplaatst door Karel uit Beverwijk

Ook in Beverwijk meer overlast in 2017. Vliegbewegingen lijken te zijn toegenomen in de late avond en vroege ochtend. Het lawaai zelf geeft in ieder geval significant meer hinder en slaapverstoring.
Zoals altijd gaat economisch gewin boven gezondheid en genot van burgers.
Schiphol heeft zijn grenzen bereikt. Stoppen met de nachtvluchten en snel gaan uitbreiden in zee of Lelystad.

Geplaatst door yvonne

Allemaal gelijk natuurlijk.
Maar posten op dit soort site heeft geen zin.
Wat zin heeft is juridisch uitzoeken hoe het zit.
Want een vliegveld wat voor 70% in handen is van de staatf(alle andere grote europese vliegvelden max. 10%), zal groei blijven toestaan.
En zal GEEN vervuiling/milieu belasting gaan heffen ondanks dat we(regering) roepen voor klimaatbescherming te zijn.
Wellicht een idee om nu al het besluit dat Schiphol na 2020 weer mag groeien, aanvechten.En dan alle vlieghinder clubs samen. Geen verdeel en heers zoals bij de Alders tafel.
Lelystad gaat slechts klein deel van de groei kunnen opvangen na 2018.
Is druppel op al brandende plaat.