Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nachtvluchten Maastricht Aachen Airport: ‘Gaan we niet doen’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 382 
|
 1limburg.nl - 27-08-2019 
hv_overig_2692.jpeg

Als het aan de directeur van Maastricht Aachen Airport ligt, wordt de luchthaven opengesteld voor nachtvluchten. Gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie, die het vliegveld in zijn portefeuille heeft, is het daar niet mee eens.

Vliegvelddirecteur Jos Roeven heeft de aanvraag over nachtvluchten neergelegd bij de minister, zo zei Roeven maandagavond bij een overleg tussen het vliegveld met omwonenden en andere partijen. Dat meldde De Limburger (Lees hier).

Omwonenden
Volgens het vliegveld heeft het te maken met een ongelijk speelveld in vergelijking met andere vliegvelden, waar wel 's nachts gevlogen kan worden. Zoals bijvoorbeeld Schiphol. Gedeputeerde Joost van den Akker weet van die wens, maar is het daarmee oneens. "Nee, dat gaan we niet doen", zegt de gedeputeerde op L1 Radio. "Je moet rekening houden met omwonenden", zegt Van den Akker.


Video: Deputé over nachtvluchten MAA, te zien via de link naar het originele artikel...........

Toekomst
Daarnaast zegt Van den Akker dat het prima gaat met de luchthaven. "Er is toekomst voor de luchthaven, maar wel in bepaalde openingstijden", aldus de gedeputeerde.

De gedeputeerde gaat donderdag om de tafel met de minister.

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 27-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Zal mij benieuwen wat er uit het gesprek komt. "Tom Poes (Cora) verzin een list".
In lijn met het idee van de gedeputeerde van Noord Holland, Tekin (PvdA) maak een nieuwe definitie van een nachtvlucht (tussen 01:00 - 05:00 uur) goed voor de gezondheid van de burgers en je kunt alles ervoor en ernaar volproppen met vluchten.
Dit kan ook in het mooi Limburg. Zo, dan is dat ook naar de klote en de mensen ook.