Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mogelijk toch nieuwe maatschappijen op Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 748 
|
 nos.nl - 14-12-2018 
hv_overig_2692.jpeg

Lelystad Airport wordt mogelijk toch opengesteld voor vliegmaatschappijen die niet op Schiphol vliegen. Tot nu toe was zelfstandige groei van het vliegveld onbespreekbaar voor het kabinet. De uitbreiding van Lelystad Airport was alleen bedoeld om vakantievluchten over te nemen van Schiphol.

Maar minister Van Nieuwenhuizen (VVD) werd daarover onlangs op de vingers getikt door de Europese Commissie. Die gaat niet akkoord met het voorstel van de minister om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen.

Daarom schrijft (Lees de brief hier) Van Nieuwenhuizen nu aan de Kamer dat ze met wijzigingen in het plan zoekt naar een "balans tussen de markttoegang van nieuwe gegadigden en het oorspronkelijke doel om Lelystad Airport te laten functioneren als overloopluchthaven van Schiphol".

Dit gaat tegen alle gemaakte afspraken in.
Jules van der Weerd, Hoog over Wezep


Jules van der Weerd van actiegroep Hoog over Wezep reageert woedend tegen Omroep Gelderland (Lees hier). "We worden gewoon belazerd. Dit gaat tegen alle gemaakte afspraken in. Lelystad zou een beperkt aantal vakantievluchten van Schiphol overnemen en zeker niet autonoom groeien." Hij hoopt dat coalitiepartijen D66 en ChristenUnie hun woord nakomen en tegen onafhankelijke groei van de luchthaven blijven.

Het ontwerpbesluit van de uitbreiding van Lelystad Airport wordt op 11 januari openbaar. Vanaf dan hebben betrokkenen zes weken de tijd om bezwaar te maken. De opening van het vliegveld is al twee keer uitgesteld en staat nu gepland voor april 2020.

Bekijk bericht op "nos.nl - 14-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"We worden gewoon belazerd. Dit gaat tegen alle gemaakte afspraken in. Lelystad zou een beperkt aantal vakantievluchten van Schiphol overnemen en zeker niet autonoom groeien."

Klopt 100% en is voor mij niets nieuws!!!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Als D666 en CU hun kiezers nog enigszins serieus nemen trekken ze zsm de stekker eruit.
Zo niet dan worden ze gedecimeerd, net zoals PVDA destijds.

De mensen die willen dat Schiphol gewoon doorgroeit, graag gesubsidieerd op vakantie gaan en het milieu gewoon geen reet kans schelen stemmen namelijk toch wel gewoon CDA en VVD.