Platform Vlieghinder Kennemerland
 

MOB overweegt klacht rechtsobstructie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 491 
|
 schipholwatch.nl - 12-11-2019 
HvS_logo_Rijksoverheid.jpg

In antwoord op het verlengen van de behandeltermijn van het handhavingsverzoek Schiphol tot 1 april 2020 door het Ministerie LNV overweegt MOB een klacht in te dienen wegens rechtsobstructie.


Dit blijkt uit een e-mail van Mobilisation for Environment (MOB) die in handen is van SchipholWatch.

Voorzitter Johan Vollenbroek noemt de verlenging van maximaal 8 tot ruim 30 weken “onacceptabel”.

Nog deze week zal hij dan ook een aanvulling indienen op zijn bezwaarschrift van 27 september.

Juridische procedures
“We beraden ons nu op verdere juridische procedures. U kunt dat voorkomen door te bevestigen dat wij de gevraagde Aerius-berekeningen en de daarmee samenhangende correspondentie binnen één week alsnog van u ontvangen.”

Op 15 september diende MOB een verzoek tot handhaving in wegens het overschrijden van het aantal vliegbewegingen door Schiphol op basis van de verstrekte vergunning inzake de Wet natuurbescherming.

Op grond van die vergunning zou Schiphol maximaal 400.000 vliegbewegingen per jaar mogen faciliteren. Vollenbroek wil van het ministerie van LNV dat het vliegveld wordt gehouden aan dat aantal. In gebruiksjaar 2019 vonden er ruim 500.000 vliegbewegingen plaats.

Ondersteun MOB in de juridische strijd om het handhavingsvhttps://www.vlieghinder.nl/system/index.php?/cp/content_publish/entry_form&channel_id=2#erzoek, doneer hier!

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 12-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Hoop dat dit success heeft.

In de crisis heeft de pvda haar verantwoordelijkheid genomen en maatregelen gesteund die heel erg slecht vielen bij de achterban met als gevolg een daling van 40 naar 9! zetels.
Rutte en cda hebben altijd hun mond vol over "verantwoordelijkheid nemen" als het gaat om bezuinigingen op onderwijs,zorg en sociale verzekeringen.
Maar nu er weer een crisis is en het kabinet haar verantwoordelijkheid moet nemen voor maatregelen die slecht vallen bij de Eigen achterban geeft men niet thuis. Men stelt het uit en wacht op een gunstig moment in de peilingen om hier het kabinet over te laten vallen om daarna weer 4 jaar door te kunnen gaan met de kaalslag.
Het is een gotspe,een absolute blamage. Ik hoop dat de kiezer hier doorheen kijkt en dat de pvda zich een volgende keer niet laat verleiden tot het nemen van "verantwoordelijkheid".

Geplaatst door anoniem1

Veel wapengekletter de laatste tijd,angst aanjagen. Voor alles word groot uitgepakt en dik in het nieuws. Elke keer met sisser afgelopen en je hoort er niks over. Maar bij het beschermen van vrouwen die door exen gestalkt worden schiet men schromelijk te kort.
Je kan het gewoon zien aankomen,gaat helemaal fout in Nederland.

Laatste post van mij,ga onderduiken.