Platform Vlieghinder Kennemerland
 

MOB: draconische maatregelen en kabinet met visie nodig

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 959 
|
 rd.nl - 09-08-2021 
KLM_only_2018.tekst.JPG

Nederland moet draconische maatregelen nemen om doelen op het gebied van energietransitie te halen. Daarvoor is een kabinet met visie nodig en een minister-president met lef. Met Rutte gaat het niet lukken, zegt Johan Vollenbroek, voorzitter van milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB). Vollenbroek reageert op het klimaatrapport van het IPCC dat maandag is gepubliceerd.

Volgens MOB loopt Nederland verschrikkelijk achter in Europa als het gaat om energietransitie. Kolencentrales zouden direct moeten sluiten, de veestapel moet minstens gehalveerd worden, net als het aantal autokilometers en het luchtverkeer moet streng aan banden worden gelegd. De opening van Lelystad Airport kan niet doorgaan, net zo min als de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. De subsidie op houtstook moet stoppen.

Dat zijn maatregelen die zowel het klimaat als de stikstofuitstoot helpen volgens de MOB. De organisatie vocht onder meer met succes het stikstofbeleid van het kabinet aan bij de Raad van State.

Vollenbroek vindt dat Nederland bewindslieden nodig heeft die het land kunnen uitleggen waarom er een heleboel op de schop gaat. Daar is volgens hem lef voor nodig. De Franse president Emmanuel Macron heeft dat volgens hem, net als in het verleden de Britse premier Winston Churchill.

Bekijk bericht op "rd.nl - 09-08-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Hoe lang blijft dit kabinet eigenlijk nog demissionair?