Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Misleiding rond Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1095 
|
 Nederlands Dagblad - 22-12-2017 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Ingezonden Mirjam Jager, Dronten

Eerst informeert het kabinet de honderdduizenden burgers van verscheidene - nog stille - regio's in Neder-land helemaal niet, dat er vanaf 2019 vliegtuigen van/naar extreem laag en met de daarbij komende geluidsbelastingen over hun woningen komen.

Vervolgens zet het kabinet deze honderdduizenden inwoners op het verkeerde been met een onvolledige en incorrecte Milieu-effectrapportage, waaruit een fors lagere geluidsbelasting naar voren komt dan daadwerkelijk straks het geval is.

Deze regio's gaan terecht in protest, hetgeen het kabinet volledig negeert, want Lelystad Airport (ND 20 december) gaat gewoon in 2019 open.
En dan vindt premier Mark Rutte het raar dat de burger zo weinig vertrouwen in de politiek heeft.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Mark Rutte leeft zo ver van de werkelijkheid af dat hij er geen idee van heeft wat er allemaal speelt. Zijn eigen hagje is alleen belangrijk.
Het is blijkbaar nodig in dit land om middels rechtszaken tegen de staat je eigen gezondheid te waarborgen (Milieudefensie rechtszaak schone lucht). Vanuit de overheid zelf hoef je niets te verwachten.
Misschien moet er over het hele geschiphol ook maar een rechtszaak tegen de staat worden aangespannen. Is blijkbaar de enige manier om je leefomgeving nog bewoonbaar te krijgen.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Burgers kunnen heeeeeeel boos worden. Vandaag beluisterde ik een podcast over bouwvakkers in de 60’er jaren in Amsterdam (telegraafrellen) Die hebben er een flinke puinhoop van gemaakt. Maar ze stonden in hun recht! Dat gaat ook gebeuren in Lelystad. Burgers zullen niet pikken dat hun welzijn en gezondheid wordt aangetast.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Nu maar hopen dat die boze burgers ook zelf wat minder gaan vliegen.
Vandaag in NRC weer een alarmerend artikel over fijnstof.

Vliegen is superongezond, voor de mens en het klimaat. Niemand doet iets, sterker nog we blijven volhouden dat het zo goed is voor de economie en gooien en miljarden subsidie tegen aan.

Geplaatst door H.J. Meijer uit Elburg // woonde 4 jaar onder aanvliegroute Amstel


PRETVLUCHTEN EN VLIEGVAKANTIES

zijn net zoiets als 'roken in gezelschap'. Houd ermee op. Wie het toch doet, krijgt commentaar van de mensen om zich heen. Eerst een beetje, maar op den duur kun je maar beter wegblijven bij mensen die gewend zijn àdem te halen, en het begint langzaam door te dringen dat het goed is om er met iedereen over te praten, wat 'luchtvervuiling' met je doet.
Inmiddels begint steeds meer duidelijk te worden dat een vliegreis heel ongezond voor je is. Het is dan wel goedkoop, maar eigenlijk is dat het enige dat je lokt. Als je met een vliegtuig op reis gaat, kom je voortdurend in stressvolle situaties terecht.
In de rij op het vliegveld, lang wachten en dan met honderden wildvreemde mensen in een gestroomlijnd stukje tunnel en dan gespannen zitten en afwachten tot de reis voorbij is. En dat nog een keer als je nog eens terug wilt gaan. Uit onderzoek blijkt, dat mensen niet uitgerust terugkomen van een vliegvakantie. Daardoor zijn ze nog meer gestrest dan voordat ze op vakantie gingen.

Ook de mensen die wonen in de buurt van vliegvelden en vliegroutes zijn gestrest geraakt, want zij krijgen veel te weinig nachtrust, hun kinderen doen het op school niet goed door de stress die is gegroeid door het toenemend gebrek aan nachtrust. Geen wonder dat leerkrachten staken. Maar het is de leefomgeving van iedereen in de druk overvlogen gebieden, die grondig verziekt is; de rust, de stilte is weg. Moeten de leerkrachten gaan staken tot het stil wordt?

Terug van weggeweest gaat het leven verder en blijkt dat je niet de enige bent die met veel stress verder moet. Je ziet het op straat, in de supermarkt, op de parkeerplaats, steeds meer mensen schieten als schichtige levende wezens door het leven, velen met een zonnebril op, als bumperklevertje, in de auto het liefst onzichtbaar achter het zgn. 'privacy glass'. Een heleboel mensen hebben niet eens meer de energie om vriendelijk te zijn naar de mensen om zich heen en zo wordt de reis duur betaald.

En nou hadden we het nog niet eens gehad over klimaatverandering of zo je wilt, de klimaatchaos, Kijk op:
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/gevolgen-van-klimaatprobleem-gaan-ook-nederland-raken