Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Miskleun Schiphol met verbouwing

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1406 
|
 telegraaf.nl 
hv_vliegveld_2758.jpegDoor Yteke de Jong

AMSTERDAM - Schiphol komt financieel zwaar in de problemen door vertraging bij de aanleg van het centrale beveiligingssysteem op de luchthaven.
Diverse bronnen op de luchthaven melden aan De Telegraaf dat Schiphol de complexiteit van de verbouwing heeft onderschat. „Het project is te laat gestart. De impact op de hele werkwijze van de luchthaven is groter dan gedacht”, aldus deze bronnen rond de directie.
Idee is dat reizigers van binnen en buiten Europa na de verbouwing door een centrale beveiliging gaan. Het project heeft een totale opdrachtwaarde van 400 miljoen euro. Voor de reizigers binnen Europa is het project al klaar. De vertraging die nu ontstaat, treft de internationale reizigers en de overstappende passagiers die Schiphol vast wil houden.
„Van budgetteren en aanbesteden hebben ze nooit zo veel begrepen bij Schiphol. Men is begonnen voordat er goed over de eisen is nagedacht”, zegt een goed ingevoerde bron, die stelt dat de ruimte in de planning is opgebruikt. Door de wijzigingen valt het project duurder uit.
De luchthaven erkent dat er complicaties zijn, maar die zijn volgens Schiphol niet anders dan bij andere bouwprojecten. „De heilige datum van 3 juni staat”, laat een woordvoerder van Schiphol in een eerste reactie weten. „Het is een complex project met vele partijen, maar we gaan in de nacht van 2 op 3 juni over op het nieuwe systeem.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Wilde men niet ook de luchthavenbelasting verlagen?