Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ministeriële regeling vervroegen nachtprocedures

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 917 
|
 ORS 
gh_vliegtuig_overvliegend_vliegtuig.jpg

Het Luchthavenverkeersbesluit is gewijzigd en gepubliceerd in de Staatscourant, zodat de nachtelijke vertrek- en naderingsprocedures voor vliegtuigen op Schiphol definitief een half uur vroeger op de avond (vanaf 22:30) toegepast kunnen worden. Uit het experiment met deze maatregel is gebleken dat het vervroegen van het nachtregime zorgt voor minder hinder voor omwonenden terwijl op Schiphol in de avond evenveel vluchten kunnen blijven starten en landen.
Op Schiphol wordt vliegverkeer in de nacht (tussen 23.00 en 6.00 uur) op een andere manier van en naar de luchthaven geleid dan overdag. De luchtverkeersleiding kan sinds de start van het experiment in 2013 al een half uur vroeger, vanaf 22.30 uur, gebruik maken van deze nachtprocedures. Dit gebeurt als het actuele verkeersaanbod en andere operationele omstandigheden dat toelaten. Er worden vaste routes toegepast, vliegtuigen naderen de luchthaven in dat geval op grotere hoogte en waar mogelijk via glijvluchtlandingen (CDA’s). Doordat de motoren hierbij minder vermogen hoeven te leveren en de vliegtuigen hoger vliegen zorgt dit voor minder geluid in de omgeving van de luchthaven.
De ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeersbesluit en de onderliggende documenten lagen van 24 september 2015 t/m 22 oktober 2015 ter inzage op het kantoor van de Omgevingsraad Schiphol en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De ministeriële regeling treedt op 1 november 2015 in werking.

Bekijk bericht op "ORS"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit castricum

ze worden bedankt! Voortaan nog langer ALLE nachtverkeer over onze woonplaats. En het IS HIER AL ZO'N TERINGHERRIE 'SNACHTS!!!

Geplaatst door Anoniem

LS, Ik lees net op bezoek BAS dat er de afgelopen maand >4000 klachten zijn gedaan door inwoners van Castricum. Misschien moeten we nog meer "reclame" maken voor Bezoek BAS.nl. Oftewel met vereende krachten veel meer melden, immers de overlast is enorm. Ik zit een uurtje achter mijn bureau en kijk naar de vliegtuigen. Het is een af en aan, en laag en een herrie. Dit moet ophouden!!!

Geplaatst door Anoniem

Het aantal klachten uit castricum is inderdaad opmerkelijk.
De meest logische verklaring lijkt mij dat een zeer groot deel van deze klachten afkomstig is van een aantal veel melders.

Eigelijk zou bas het aantal klagers moeten laten zien,en niet het aantal meldingen.
Het aantal meldingen geeft een vertekend beeld door de grote invloed van mensen die vaker klagen.

Geplaatst door gerard uit castricum

@ Anoniem: Je kunt bij BAS ook kiezen om het aantal melders te tonen in plaats van het aantal meldingen.