Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ministerie zet omwonenden buitenspel (maar dat wisten we al)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 569 
|
 Schipholwatch 
adegeest1.jpg

De minister van Infrastructuur en Waterstaat doet letterlijk helemaal niets met het rapport en adviezen van de door haar zelf ingestelde bewonersdelegatie. Dit stelt dossierdeskundige Leon Adegeest na reconstructie van een tijdlijn.

Adegeest ontdekte dat het geactualiseerde MER Hoofdrapport precies één dag is gepubliceerd nadat de bewonersdelegatie haar contra-expertise presenteerde.

Aangezien het rapport van de bewoners tal van adviezen geeft, kunnen deze nooit in een dag zijn verwerkt in de MER van Lelystad.

Geen enkele notie genomen


“Alle conclusies stonden al vast, zonder enige notie te hebben genomen van de opmerkingen door de delegatie”, aldus Adegeest op Twitter.

Adegeest stak inmiddels honderden uren in de ambtelijke en politieke onregelmatigheden rond de mogelijke opening van Lelystad Airport.

“Veel bijlages van het MER-rapport waren van nog eerdere datum. Die hebben de omwonenden nooit ingezien, terwijl dit vooraf wél was toegezegd. Ook waren er nog veel openstaande vragen. Er zouden volgens het ministerie echter nog geen teksten ter beoordeling beschikbaar zijn.”

Alle informatie leidde uiteindelijk tot een aangepast luchthavenbesluit en een Nota van Antwoord. Dat is “het sluitstuk van het participatieproces” volgens de minister.

Onder meer dankzij de input van de werkgroep SATL van Adegeest leidde dit tot maar liefst meer dan 180 Kamervragen. Die nog steeds niet zijn beantwoord.

Woedend


Adegeest is woedend op de minister: “Dit is geen participatie, niet eens nepparticipatie. Dit is het bewust achterhouden van informatie voor burgers om hen procesmatig bezig te houden zodat het ministerie doorkan met de opening van het vliegveld”.

Bekijk bericht op "Schipholwatch"

Reacties op dit bericht