Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ministerie overspoeld met ruim 9400 visies op Lelystad Airport: ‘Dit is echt extreem veel’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 692 
|
 destentor.nl - 22-02-2019 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Door Paolo Laconi

Er zijn ruim 9400 opmerkingen en bezwaren ingediend op het Luchthavenbesluit van Lelystad Airport. Dat laat het ministerie van infrastructuur en waterstaat weten aan deze krant. ,,We zijn ontzettend blij, dit is echt extreem veel.”

De inspraakprocedure voor Lelystad Airport liep sinds begin januari. Burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden konden via een zienswijze laten weten wat zij van de plannen voor Lelystad Airport vinden. Donderdagnacht twaalf uur sloot de inzendtermijn. ,,We hebben nu 9400 zienswijzen binnen”, vertelt Roel Vincken, woordvoerder van het ministerie. ,,We verwachten nog enkele zienswijzen per post binnen te krijgen, maar qua aantallen zal er niet veel meer veranderen. Ruim 9400 dus.”

De komende weken analyseert het ministerie alle inzendingen. In mei komt de minister met een nota van antwoord waarin ze reageert op de vragen, opmerkingen en bezwaren die zijn ingediend.

Oproep
Bij actiegroep Red de Veluwe zijn ze in hun nopjes met de grote respons. ,,We zijn ontzettend blij; bijna 10.000 zienswijzen, dat is echt extreem veel”, jubelt Jaap Kloosterziel. Hij startte enkele weken geleden namens Red de Veluwe een actie waarbij tegenstanders van Lelystad Airport via een speciale website een standaard zienswijze konden downloaden en versturen. Ook voorstanders van het vakantievliegveld, zoals Lelystad Airport Moet Door, riepen hun achterban op zienswijzen te versturen.

Kloosterziel: ,,We zijn ontzettend blij met dit aantal, vooral ook omdat er in heel Gelderland eigenlijk geen organisatie meer is die er een beetje toe doet die zich niet tegen de laagvliegroutes van Lelystad heeft uitgesproken. Zo heeft de provincie samen met alle gemeenten een zienswijze ingediend, net als grote natuurorganisaties en Park de Hoge Veluwe. Dat is de grote winst van deze inspraakprocedure. Iedereen heeft kleur bekend.”

Signaal
Als het aan Red de Veluwe ligt is de stortvloed aan zienswijzen een krachtig signaal aan het adres van minister Cora van Nieuwenhuizen. ,,Als je de aantallen in ogenschouw neemt en ziet dat ook Overijssel en Gelderland en tientallen gemeenten vinden dat je Lelystad Airport niet met laagvliegroutes kunt openen, dan kun je daar als ministerie niet meer omheen. Het vliegveld nu alsnog openen zou pure volksverlakkerij betekenen.”

Lelystad Airport moet volgens planning in 2020 open.

Bekijk bericht op "destentor.nl - 22-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Wees niet te gauw blij, de 'normale' gang van zaken is dat met ingediende zienswijzen NIETS wordt gedaan om overlast te verminderen. Deze uitspraak is gebaseerd op mij ervaringen hiermee met zienswijzen over Schiphol. Men zal Lelystad gewoon gaan doordrukken! Beraad u nu al over vervolgacties.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De opmerking van Bob is terecht.
Er wordt niets gedaan met ingediende bezwaren / zienswijzen en dergelijke.
Ze worden 'niet ontvankelIjk'verklaard.
De bevolking heeft helemaal niets in te brengen, wel meepraten / meedenken (geef ze brood en spelen), maar niet meebeslissen.
De nachtroutes die nu over de regio Castricum / Uitgeest zijn gelegd zijn er ook doorgedrukt.
De Polderbaan (Kolderbaan) is er ook doorgedrukt, ondanks de vele bezwaren.
De hoeveelheid vliegbewegingen wordt constant opgevoerd, ondanks de weerstand onder de bevolking.
Enzovoort, enzovoort.

Democratie?
Nee, pure Staatsterreur !