Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister zet streep door local rule voor extra cargoslots

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 562 
|
 Up in the Sky 
Air_bridge_Cargo2_hvs.JPG

Minister Cora van Nieuwenhuizen zet resoluut een streep door de local rule. In dit lokale richtsnoer was afgesproken wat meer ruimte voor vrachtvluchten op het overvolle Schiphol te creëren. De minister is echter bang dat het maximale aantal vluchten hiermee wordt overschreden.

Slotproblemen


Als een verkregen slot niet 80 procent van de tijd op het juiste tijdstip wordt gevlogen, moet de maatschappij het inleveren. Vrachtmaatschappijen hebben moeite zich aan de tijden te houden en moesten daarom deze zogenoemde historische slots inleveren. Dit werd als onwenselijk gezien en de oplossing kwam met de local rule.

Local rule


De luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd in het Coordination Committee Netherlands. Zij mochten stemmen op een voorstel van zowel KLM als Schiphol voor een oplossing in de problemen rond de slotschaarste voor vrachtvluchten op de luchthaven. Het voorstel beschrijft dat de historische rechten van maatschappijen worden behouden, waardoor het risico afneemt dat opnieuw vrachtvluchten verdwijnen op Schiphol. Vrachtmaatschappijen krijgen voorrang bij het ontvangen van niet-gevlogen slots, door bijvoorbeeld slecht weer.

Lees verder op Up in the Sky


Reacties op dit bericht