Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Van Nieuwenhuizen pleit voor doorgroei Schiphol om wereldwijd vliegnetwerk te behouden

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1517 
|
 de Volkskrant 
me_vliegtuig_IMG_0667.jpg

Schiphol groeit na 2020 door, ondanks de weerstand onder omwonenden en milieuorganisaties. De luchthaven verliest anders de concurrentiestrijd met andere luchtvaartknooppunten in Europa. Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een interview met de Volkskrant.

Tot en met 2020 geldt op Schiphol een plafond van 500 duizend vluchten per jaar, dat nu al is bereikt. Van Nieuwenhuizen: ‘Ik denk dat je niet kunt zeggen: dit was het voor eeuwig, die 500 duizend vluchten.’ De minister zoekt de komende tijd een balans tussen de eisen van de luchtvaartsector en de bewoners. ‘Het wordt een puzzel. Het zal geen ongebreidelde groei zijn, zo van: vlieg maar raak, en het zal ook niet zijn: we zetten Schiphol op slot of we trekken de stekker eruit. Dat kan gewoon niet.’

Lees verder via onderstaande link

Bekijk bericht op "de Volkskrant"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem2

Ik vraag me af wat deze mevrouw beloofd is door de luchtvaart branch. Dit klinkt toch wel heel erg als corruptie.
Maargoed. Als je dan kijkt naar haar CV(dierenarts) hoe kan het in godsnaam dat zo een persoon op zo een functie komt. En het maar raar vinden dat er steeds minder vertrouwen is in de politiek.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik heb nog geen enkel goed argument gehoord waarom Schiphol moet groeien. We missen de boot..... We moeten bestemmingen toevoegen...… We hebben EMA te danken aan Schiphol..... Allemaal bullshit.
Schrap 10 tot 20 of meer van de huidige bestemmingen die niets toevoegen aan het netwerk en vervang die door 10 tot 20 of meer 'belangrijke' bestemmingen. Klaar is Cora.
Dit heeft niets te maken met economie (de verdere groei van Schiphol levert heel weinig op voor de BV Nederland en is netto welvaartsvernietigend) en dit heeft niets te maken met bereikbaarheid (die is en blijft - zelfs bij (enige) krimp - fenomenaal goed), dit heeft alles te maken met het overeind houden van een bedrijfstak, te weten de KLM (ten koste van veel omwonenden). En de werkgelegenheid bij KLM dan? Er is een tekort aan mensen in de bouw, bij de energietransitie, in de zorg, in het onderwijs. Volgens onderzoek zullen mensen die hun baan in de luchtvaart verliezen, redelijk makkelijk een andere baan vinden. De groei van Schiphol ontwricht de Nederlandse economie!

Geplaatst door Bas van den Born uit Wijk aan Zee

Plaats de vakantie vluchten uit naar de vliegbasis, Leeuwarden en Volkel en Woensdrecht

Geplaatst door Sara

Dit was precies de reactie die we konden verwachten. Het is officieel. Onze overheid is zo corrupt als het maar kan.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Wat verwachten de mensen nog van een VVD-lid ?
De VVD is politiek gezien net een draaideur van een winkel.
Het ene moment roepen zij dit, en het andere moment roepen zij dat en doen dan het verkeerde.
Liberaal ?
In het geheel niet, er is geen ruimte in het hoofd van een VVDér voor het welzijn van mens en dier.
Er zit veel te veel geld in het hoofd van een VVDér.
Er zal haar wel van alles beloofd zijn door de geld-zuchtige sector en door haar eigen politieke baas, Mark Rutte.
Want Mark Rutte, ónze premier' weet wat goed is voor de mensen (en dieren) in Nederland.
Geld ! Met geld los je alles op, toch Mark Rutte ? (zie zijn 1 miljoen kostende woning).
Zeker klimaat-afspraken en het welzijn van mensen (en dieren).
Alleen jammer dat hij maar niet wil snappen dat de gewone hard werkende Nederlander er vrijwel niets aan over houd.
Die hardwerkende mensen mogen nadat zij thuis zijn gekomen, en dus rust willen, in de door de sector veroorzaakte klere herrie en vervuiling zitten.
Mark Rutte zit er niet mee.

Stem op de Partij voor de dieren, want Mark Rutte moet worden uitgespuwd.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Verrassend, maar niet heus.

Geplaatst door Sara

Maar laten wij dit gebeuren?

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik zou één vraag aan mevrouw Van Nieuwenhuizen willen stellen: 'heeft u enig benul waar het over gaat?'.

Geplaatst door G Mulder uit IJLST

Afgelopen weekend naar de lucht gekeken !!! s morgens is de lucht nog blauw maar er komen steeds meer witte strepen bij en s middags zit de lucht vol met hoge bewolking (KNMI) Dit zijn echter uitlaatgassen van vliegtuigen .Er moeten minder vluchten komen !!!! Het grote geld wil echter meer vluchten.Investeringen op Schiphol moeten terugverdiend worden !!!

Geplaatst door Michiel uit Oegstgeest

Even in perspectief: Schiphol = 71 M, Zaventem = 25 M, Kopenhagen = 30 M, Berlin = 20 M anno 2018. Oftewel moet dit rupsje-nooit-genoeg nog groter? En hoe wordt dit land als smerigste milieu jongetje van Europa ooit schoner? En wanneer wordt artikel 21 van de Grondwet in ere hersteld?
Misschien is er hoop na de Churchill toespraak en sollicitatie van ons tere Vaasje in het Torentje.

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

De overheid maakt het (goedkoop) vliegen mogelijk door onze belastingcenten. Het is dan ook niet raar dat heel veel mensen dat belastinggeld willen 'terugverdienen'. Dat kan alleen door zo veel mogelijk te gaan vliegen. Degene die NIET gaat vliegen en rekening houd met het milieu, krijgt helaas alleen de stank en de herrie. Wil onze overheid, bestaande uit door ons gekozen personen, het liefste dat we nu allemaal geen vliegen? Het lijkt er inmiddels wel op, als de minister alle bezwaren tegen uitbreiding verwerpt. Wij, de gewone mens, begrijpt het waarschijnlijk niet, dat geen groei de BV Nederland in elkaar stort. Dus laten we met z'n allen gebruik maken van deze goedkope vliegreizen, het kan zomaar te laat zijn!

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

De minister zegt dat zonder al die bestemmingen van schiphol de EMA niet naar Amsterdam was gekomen. Amsterdam en Milaan kregen bij de stemming echter evenveel stemmen, en het werd Amsterdam omdat bij de loting het muntje de kant van Amsterdam op viel.
Schiphol had er dus niets mee te maken en de minister is gewoon de boel aan het schiphollen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Gut wat drogredennatie weer. Alles om de elite en de bedrijven te spekken.
EMA is een prima voorbeeld van overbetaalde expat ambtenaren die met hun door ons opgebracht royaal salaris hier de huizenprijzen komen opdrijven en nauwelijks belasting betalen.
Verder is EMA een puppet van de farmaceutische industrie en werkt daarmee betaalbare medicijnen alleen maar tegen.
Dat is dus juist een reden om TEGEN groei van Schiphol te zijn.
Al die toeristen/expats/overstappers het voegt weinig toe en al dat gevlieg is niets anders dan gesubsidieerd kostbare brandstof voor de toekomst in recordtempo verbranden met vervuiling, herrie en klimaatverandering tot gevolg. Wat een ramp dit.
Een schrale trootst is dat bij de eerste beste tegenwind en crisis de luchtvaart als eerste koppie onder gaat.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Kunnen we dit tegehouden. Hiermee is namelijk de ondergang getekend. Het is ook míjn aardbol gvd!

Geplaatst door marianne uit castricum

Het zeer bijzondere is dat deze bewindsvrouwe Van Nieuwenhuizen, dezelfde tekst gebruikt als
oud- bewindsvrouwe Netelenbos in 2002.
De huidige spreekt in z.n. klare heldere taal maar dan is zo geantidateerd of ze praat de President, De Heer Rutte, de Heer Dijkhoff, de -reclame adviseurs voor de VVD, na. Stoer als je niet stoer behoort te zijn.
Want laat ik nu helder zijn, deze Politieke tijdelijke figuranten, geven geen zier om het milieu, geen zier om de mens ( U ) en dier ( de ander ).

Geplaatst door sara

@ Marianne, inderdaad. Toevallig had ik het daar vanmorgen nog over. Ze zijn precies eender. Goed gecast voor de rol die ze moeten/moesten spelen.

Het is mooi verteld in Herrie om Schiphol/andere tijden. Ze passen precies over elkaar heen. Met een vriendelijk stalen masker en teflon pak, glijdt alles van ze af. Later geeft ze toe dat het eigenlijk niet kon wat er toen besloten is.

https://www.npostart.nl/andere-tijden/20-05-2018/VPWON_1289595

Zaterdag tien maart is er een klimaat demonstratie, ik ga er maar heen.


Geplaatst door Ciska Rijswijk uit Kortenhoef

Er wordt geschat dat 2/3 van de Nederlanders tegen uitbreiding van welke luchthaven in Nederland danook is incl. opening Lelystad. Dat moet toch straks te zien zijn aan de uitslagen van de stembus of niet?

Geplaatst door marianne uit castricum

@sara. Wat onthutsend in Andere Tijden, inderdaad dezelfde haardracht. Het is inderdaad zo dat je zou kunnen denken dat het zusters zijn of moeder en dochter. Let vooral op de tentuur.
Dank hiervoor. Ja, wij gaan ook de 10 maart.

Een adembenemend bericht in http://www.economist.uk via www.wel.nl ( Dank, WEL ).
Wel van een andere orde maar heeft met elkaar te maken.

Te weten: vermoorden van biljoenen dieren in wereld:
1.5 bilion pigs, 19 billion chickens, 1 bilion sheeps,1.5 billions cows etc.
10 maart,
14 maart,
15 maart.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Tja en dan lees je vandaag in een Amsterdamse krant iets over drugs..........
Lekker he, de grootste hub (doorvoerluchthaven).
Shithol moet zich kapot schamen van dit record.

Nog een reden om te minderen, DRUGS!

Geplaatst door Sara

@Marianne. Kan de link niet openmaken. Maar ik vermoed dat het inderdaad over het zelfde gaat, in een andere jasje: de kilometer en de kilo- knaller. Ben aan het nadenken over hoe precies samen te vatten waar het echt om gaat. Misschien dat het gaat om: als iets goedkoop is dat het dan iets anders (dier mens natuur) benadeeld? Uiteindelijk ons zelf. Ga niet alleen naar de Demonstratie voor het klimaat. Maar voor een soort compleet plaatje. Lebbis verwoord het in de Bovengrens. Ik zelf denk dat we als mens gelukkiger zijn met minder en met een begrenzing. Ik hoop heel erg dat deze tijd een positieve verandering brengt. En niet dat populisme nog meer macht krijgt. Kan niet meer doen dan zelf dingen veranderen. En als mensen weer eens terug kopen van een meditatie cursus in Japan en ook nog eens langs Dubai gingen of met het hele gezin naar Costa Rica dan vraag ik niet meer geïnteresseerd hoe het was. Maar als mensen iets anders bedachten voor zich zelf dan wel. Deze is troostend https://www.youtube.com/watch?v=hsR_EZ1_tsM