Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Van Nieuwenhuizen is het slaafje van de Schiphollobby

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 919 
|
 volkskrant.nl - 18-02-2019 
(V)liegtuig.JPG

COLUMN - Bert Wagendorp - Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) is ‘vastbesloten’: Schiphol moet doorgroeien en in Lelystad moet de zevende start- en landingsbaan open. Het wordt een hele puzzel, zei Van Nieuwenhuizen tegen Volkskrant-verslaggever Dion Mebius, en ze moest proberen ‘de juiste balans te vinden’, maar de uitkomst van de puzzel en een evenwichtige afweging staat vast: groei.

Dat is tamelijk teleurstellend voor de tienduizenden omwonenden die lijden onder de tyfusherrie en luchtvervuiling die de luchthaven produceert, en die de afgelopen jaren werd wijsgemaakt dat ze inbreng hadden in de groeiplannen. Dat bleek een fabeltje, ze werden op ouderwetse wijze genaaid. Terwijl de bewoners van Schipholland tijdens huiskamergesprekken zalvende baasjes van Schiphol en glijmiddel Alders van koffie voorzagen, was er geen enkele intentie naar hun argumenten te luisteren. De Omgevingsraad Schiphol was een tien jaar durende inspraakfarce in de polder.

Lees het volledige Volkskrant artikel via onderstaande link.....


Bekijk bericht op "volkskrant.nl - 18-02-2019 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Vertrouwen hebben in onze eigen gekozen politici! Kiezen we steeds weer opnieuw de 'verkeerde' personen of verzuimen de milieu vriendelijk mensen te stemmen. Het zegt overigens wel iets dat de VVD steeds opnieuw zoveel stemmers krijgt. Zijn dat personen die alleen aan zichzelf denken en geen rekening houden met een ander? Of zijn deze mensen (veelal ondernemers) die van mening zijn dat ze zorgen voor werkgelegenheid en het gewone volk niet moet zuren! Dat Moedertje Aarde zal ingrijpen is inmiddels wel duidelijk, alleen is de vraag wanneer! Voor mij persoonlijk geloof ik niet meer dat er verandering komt, en ga ook genieten (en mogelijk vliegen) van de kort tijd dat ik hier ben!