Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Schultz is bereid luchtvaart erbij te doen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1113 
|
 ad.nl 
wp_politiek_3697.JPG

De VVD wil de portefeuille luchtvaart overnemen van regeringspartner PvdA, mocht die partij haar nieuwe staatssecretaris op Infrastructuur en Milieu met een lichter pakket willen belasten. Dat melden diverse Haagse bronnen. De inmiddels afgetreden staatssecretaris Wilma Mansveld had flink wat taken op haar bordje liggen. Ze deed niet alleen openbaar vervoer, maar nam ook milieu en klimaat en luchtvaart voor haar rekening. Dat maakte Mansveld verantwoordelijk voor de hoofdpijndossiers als Air France-KLM, Schiphol en een veilig luchtruim na MH17.

Volgens de ingewijden heeft verkeersminister Melanie Schultz de afgelopen maanden meermaals aangeboden Mansveld soelaas te bieden door de luchtvaartportfolio over te nemen. Dit aanbod zou nog steeds staan.

Schultz kan daar ook makkelijk instappen, omdat ze die portefeuille eerder zelf heeft gedaan. Het zou bovendien de VVD meer macht geven over de uitbreiding van Schiphol.

PvdA
De 'gulle geste' van de liberalen werd destijds echter afgewimpeld door de PvdA. De partij zou geen macht willen inleveren en zag veel meerwaarde in een PvdA'er op luchtvaart. KLM en Schiphol zijn immers grote werkgevers. Een betrokkene binnen de PvdA ontkent trouwens dat Mansveld ooit een te hoge werkdruk heeft ervaren.

Het gebeurt niet vaak dat bewindspersonen tussentijds portefeuilles overnemen van elkaar, maar het kan wél. Zo heeft minister Van der Steur de jeugdzorg-portfolio op zich genomen, omdat zijn staatssecretaris Klaas Dijkhoff momenteel razend druk is met de aanhoudende vluchtelingenproblematiek.

'Staatssecretaris Dijksma'
De nieuwe staatssecretaris op Infrastructuur en Milieu, vrijwel zeker Sharon Dijksma, moet nog met haar toekomstige minister om tafel over de verdeling. Ook de top van de regeringscoalitie speelt daarbij een rol.

Het is zeer waarschijnlijk dat PvdA-Kamerlid Martijn van Dam de vervanger van Dijksma wordt op Economische Zaken, zo valt te horen binnen de PvdA. Zijn benoeming zou een beloning vanuit de top zijn voor de loyaliteit van Van Dam.

Ook Staf Depla werd genoemd, maar de huidige wethouder van Eindhoven wordt communicatief niet vaardig genoeg geacht om bijvoorbeeld goed met de taaie varkensboeren overweg te kunnen.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

O je, kan ze dit wel aan, naast al dat ingewikkelde gedoe met die 130 km/h borden? Ik heb zo mijn twijfels.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Komen er vast borden te staan t.b.v. de piloten, van Bergen (Noord-Holland) tot aan Leiden:
pull up / pull up u zit te laag!

Geplaatst door s. van halm uit Hoofddorp

"Volgens de ingewijden heeft verkeersminister Melanie Schultz de afgelopen maanden meermaals aangeboden Mansveld soelaas te bieden door de luchtvaartportfolio over te nemen. Dit aanbod zou nog steeds staan."

Begrijpelijk.... dat hoofdstuk zit tenminste goed dichtgetimmerd door de sector en het netwerk. Alleen de bewoners hebben hoofdpijn maar die moeten maar een pilletje nemen ;-)

De hoofdstukken waar hoofdzakelijk de VVD een puinhoop van heeft gemaakt (moet helaas geconstateerd worden) mag door de nieuwe staatssecretaris verder afgehandeld worden.

Ondertussen mag heer Alders, met al zijn bijbanen, de zaak in "goede orde" leiden op al die hoofdpijn dossiers.

Goede Orde:
Met zo weinig mogelijk inspraak van het volk zo veel mogelijk geld creëren maar vooral niet teruggeven aan gedupeerden. Dat is synoniem met "Damage Control". En daarvoor stellen we "onafhankelijke" commissies in en laten we onafhankelijk "onderzoek" uitvoeren.

Onafhankelijk:
Hans Alders
ORS
CROS
BAS
Gekozen bewonersvertegenwoordigers die nog nooit met bewoners overlegd hebben
..

Onderzoek:
Meerdere instanties opdracht geven een bepaalde situatie te onderzoeken. Daarvan de opdracht zodanig formuleren dat je altijd voldoet aan het gewenste resultaat; damage control.
Als er een tussen zit met niet het gewenste resultaat die niet gebruiken.

etc.