Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Schouten wil sjoemelvergunning Lelystad doordrukken

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 511 
|
 schipholwatch.nl - 05-03-2021 
HvS_logo_Rijksoverheid.jpg

Afgelopen dinsdag probeerde minister Carola Schouten (ChristenUnie) de stikstofvergunning voor Lelystad te verkopen aan de Eerste Kamer. De aanvraag voor die vergunning berust op bewust fout uitgevoerde berekeningen.

Dit blijkt uit tweets van onder meer dr Leon Adegeest en Johan Vollenbroek. “De meest recente melding van Lelystad Airport is niet te goeder trouw. Er was immers al aangetoond dat er van alles mis is met die berekeningen”, aldus Adegeest.

Minister Schouten is van plan alle stikstofmeldingen die ‘te goeder trouw’ zijn gedaan ongezien te legaliseren, ook als nu blijkt dat de stikstofneerslag te hoog uitkomt.

Generaal pardon
Dat ‘generaal pardon’ heeft betrekking op zo’n 3000 boeren, maar ergens in die eindeloze lijst was ook stiekem vliegveld Lelystad opgenomen.

Dat vliegveld zorgt echter – in tegenstelling tot de boeren op de lijst – voor een enorme extra uitstoot van 334.000 kilogram NOx. “Ter vergelijking”, aldus Adegeest, “voor die uitstoot kunnen 70.000 woningen extra worden gebouwd”.

In februari kondigde ChristenUnie nog vol trots het verkiezingsprogramma aan waarin is opgenomen dat Lelystad gesloten blijft. CU-minister Schouten probeert nu op slinkse wijze niet alleen de aangevraagde 10.000 vliegbewegingen op Lelystad te legaliseren, maar zelfs het toekomstige ‘ideaal’ van 45.000 vluchten.

Opnieuw naar rechter
Daarbij wordt niet gekeken naar wat verstandig is in het kader van natuurbescherming, of zelfs maar naar de geest van de stikstofwetgeving, maar wordt doelbewust gekozen voor een maas in de wetgeving die eerder al met succes werd bestreden door Johan Vollenbroek bij de Raad van State.

De kans is dan ook groot dat Vollenbroek bij goedkeuring van deze handelswijze door de Kamer opnieuw naar de rechter zal stappen.

De schijnbewegingen van Schouten in de Eerste Kamer werden opgemerkt door senator Niko Koffeman van Partij voor de Dieren. Hij diende dan ook een motie in om deze waanzin te stoppen. Dinsdag aanstaande wordt er gestemd over zijn motie.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 05-03-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Oei! Is er dan niemand meer te vertrouwen in dit land?

Wat blijft er over van de ethiek?

Zwicht men weer voor bepaalde belangen en vrees voor stemmenverlies?

Wat blijft er over van het goede rentmeesterschap van de Christelijke politiek?

Gert Jan doe er iets aan a.u.b.! Houd je rug nu eens recht en laat je niet meevoeren in deze hypocriete waanzin.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Goed dat het binnenkort afgelopen is met dit kabinet en het regeerakkoord dat met zijn luchtvaart-groeigekte alleen maar schadelijk is voor de leefomgeving, het klimaat en de natuur. Terwijl Nexerland die groei helemaal niet nodig heeft met een Schiphol dat voor de kleine thuismarkt veel te groot is. Opening van Lelystad voor vakantievluchten slaat nergens op. Een gigantische miskleun destijds van de Alderstafel. Beter ten halve gekeerd .......

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

En de grootste gotspe is nog wel een minister uit dit kabinet die de term "te goeder trouw" in de mond neemt terwijl haar eigen ChristenUnie Schiphol niet laat groeien, maar krimpen naar 450.000 vluchten. Lelystad hoeft helemaal niet meer open om Schiphol ruimte te geven voor een volstrekt onnodig gebleken groei.