Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister onderzoekt verhuizing Schiphol naar Noordzee

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1058 
|
 Het Parool 
hv_natuur_1942.jpeg

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat onderzoek doen naar een eventuele verhuizing van Schiphol naar de Noordzee.

Ze stemt daarmee in met het verzoek van Kamerlid Jan Paternotte (D66). Hij stelde in mei voor om eerder onderzoek naar de verplaatsing te hervatten.

"Laten we de draad oppakken en kijken welke kansen en mogelijkheden er liggen," zei Paternotte tijdens het grote luchtvaartdebat. Eerder onderzoek toonde aan dat de megaoperatie peperduur was en grote onzekerheden met zich meebracht, maar niet per se onhaalbaar werd geacht.

Quick scan


In een brief aan de Tweede Kamer kondigt minister Van Nieuwenhuizen een 'quick scan' aan. 'Kernvraag is om in kaart te brengen welke onderzoeken naar verplaatsing van Schiphol naar zee nog actueel zijn en welk materiaal actualisatie of aanvulling behoeft.'

Afhankelijk van de uitkomsten hiervan kan later opdracht worden gegeven voor uitgebreider onderzoek. De resultaten verschijnen volgend jaar in de Luchtvaartnota.

Bekijk bericht op "Het Parool"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door E.H. Schotker. uit Castricum

Als Schiphol op de Noordzee gevestigd zou worden, hoever dan vanaf de Nederlandse kust.
Hoe worden dan de aanvlieg- en startroutes bepaald ?
Vooral die aan de oostkant?

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Kaagbaan dicht, wat een klereherrie hier de hele dag. Nederland is knettergek, laat KLM hun hub maar verplaatsen.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

En in de toekomst je suf betalen aan energiebelasting die je niet vermijden kunt (verwarming) en maar doorvliegen met die hap. Inderdaad mijnheer Buma daarom worden burgers boos!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Een vliegveld in zee? Dat is een vrijbrief voor oneindige uitbreiding van die vliegende CO2 en fijnstof producerende herriebakken met vleugels.
Ga eerst maar eens de Groningers op een fatsoenlijke manier schadeloos stellen Haagse Pluche!
Ik heb er geen behoefte aan om ook maar 1 eurocent belasting te betalen aan deze smerige en vervuilende euro slurpende sluipmoordenaar op zee.
Woont u aan zee? Zeg nee en laat de kust met rust! Dank u.