Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister logeerde vannacht in Aalsmeer om hinder Schiphol zelf te ervaren

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 679 
|
 https://www.nhnieuws.nl 
Oranjewijk_Aalsmeer.jpg
Aalsmeer - Oranjewijk
Credit: Steven Lek

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft vannacht in Aalsmeer gelogeerd om zelf de vliegtuighinder van Schiphol te kunnen ervaren. Daarmee komt Van Nieuwenhuizen haar belofte na die zij vorig jaar september voor de camera van NH Nieuws maakte. Aan de logeerpartij is van te voren geen ruchtbaarheid gegeven om te voorkomen dat het nachtelijk bezoek zou worden aangegrepen om te gaan protesteren tegen de groei van Schiphol.

De oproep om zelf eens de hinder van Schiphol 's nacht te komen ervaren kwam van voormalig wethouder Robbert-Jan van Duijn van Aalsmeer. Van Duijn is sinds maandag burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop, maar werd tijdens zijn wethouderschap het gezicht van de Aalsmeerse strijd tegen het groeiende Schiphol.

Daad bij het woord
Vier maanden na Van Nieuwenhuizen's toezegging heeft ze de daad bij het woord gevoegd en heeft ze in Aalsmeer gelogeerd. Bij wie ze heeft gelogeerd wil de gemeente pas vanochtend bekendmaken.

Van Nieuwenhuizen praat vanochtend met burgemeester Gido Oude Kotte en de gemeenteraad van Aalsmeer na over haar overnachting onder de rook van Schiphol. Na het gesprek reageert ze ook voor camera op NH Nieuws over haar ervaring.

'Duidelijk hoorbaar'
Eerder sliep het Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) al eens een nachtje in Aalsmeer. Volgens hem waren de vliegtuigen met het raam open duidelijk hoorbaar. Een aantal Kamerleden was in november in Aalsmeer om de overlast zelf eens mee te maken.

Bekijk bericht op "https://www.nhnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Waar slaat dat op? Hinder van vliegtuigen in Aalsmeer gaan ervaren in een periode dat de Aalsmeerbaan gesloten is (nachtsluiting 23:00-6:00).

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Anoniem. Inderdaad, onder de aanvliegroute van de Polder- Zwanenburgbaan baan was confronterender geweest. Ik zie op vliegverkeer in zich al om 1:30 boven Castricum op 875 meter een B738 de landing op de Zwanenburgbaan inzetten. En om 3:10 op 750 m een b748 boven Uitgeest. Daarna 3:32 laag over Castricum en van af een uur of vier worden het er steeds meer.

Geplaatst door V.O.S. uit Uitgeest

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Goedkope pr-stunten van Cora van Nieuwenhuizen en haar ministerie.
Ze heeft uiteraard achter de schermen, zichzelf op de hoogte laten brengen wanneer ze een nachtje kon gaan slapen in Aalsmeer.
Dus wanneer de Aalsmeerbaan inderdaad gesloten was.
Cora van Nieuwenhuizen is het nieuwe liegen en bedriegen anno 2020.
Ze heeft helaas reeds diverse voorgangers gehad die allemaal logen en bedrogen.
Schijnt bij de job te horen.
Helaas Cora: de inwoners prikken er inmiddels doorheen.


Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Vandaag had van Nieuwenhuizen in Aalsmeer moeten staan!
Inmiddels 275 starters die ik allemaal hier, in Osdorp, met veel pestherrie heb horen vertrekken!