Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Habers: Schiphol door krimp niet meer gericht op prijsbewuste Overstappers

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 520 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Mede door het kabinetsbesluit om het maximaal aantal vluchten te verlagen, zal Schiphol straks niet meer gericht zijn op prijsbewuste overstappers. De focus wordt verlegd naar reizigers die Nederland daadwerkelijk willen bezoeken. Dat zegt minister Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat in een interview met persbureau Bloomberg.

Het kabinet besloot in juni dat het maximum aantal vluchten op Schiphol per november 2023 wordt verlaagd van 500.000 naar 440.000 per jaar, terwijl eerder nog een verhoging naar 540.000 in het vooruitzicht was gesteld. Dat komt bovenop andere maatregelen die de luchtvaart hard gaan raken, zoals een verdrievoudiging van de vliegtaks in 2023. Ook verhoogt Schiphol de havengelden fors.

Volgens Harbers leidt dit pakket aan maatregelen ertoe dat de luchthaven niet langer gericht zal zijn op het lokken van transferpassagiers die op zoek zijn naar de goedkoopste aansluitende vluchten zonder Nederland te bezoeken. "Dat is niet meer waar dit kabinet naar streeft", aldus de minister. “Schiphol zal niet langer een goedkoop overstapeiland tussen luchthavens zijn.”

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Klm begrijpt niet waar de 440k op gebaseerd is. Hebben nog niet geanticipeert op reductie naar 440k. Willen gaan bekijken of er misschien andere oplossing is.

Energie waar burger niet buiten kan 2-4 keer zo duur. Maar het vliegen,waarbij energie toch een heel groot deel van de kosten is,is nog steeds vrijwel net zo goedkoop als voor de pandemie. Burger wordt gigantisch in de maling genomen.