Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister de fout in met tijden nachtregime

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 846 
|
 Schipholwatch 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-42-52.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen ging tijdens haar persconferentie lelijk de fout in toen zij stelde dat de nachten van Schiphol duren van 1.00 tot 5.00 uur.

Dit blijkt uit een artikel van onderzoeker Marcel van den Berg. Hij zocht een en ander uit en komt tot de conclusie dat de nacht officieel duurt van 23.00 tot 07.00 uur.

Zo vond hij de Wijziging Luchthavenverkeersbesluit Schiphol. Daarin staat te lezen in artikel 4.2.3a: “Op de luchthaven Schiphol vinden maximaal 32.000 vliegtuigbewegingen met handelsverkeer per gebruiksjaar plaats in de periode van 23.00 uur tot 7.00 uur”.

Toezichthouder de luchtvaartinspectie, vallend onder deze minister, meent overigens in handhavingsrapportages dat de wettelijke nachtperiode loopt van 23.00 tot 6.00 uur.

Ook vond Van den Berg nog de tarievenlijst van Schiphol zélf. Daarin gelden de nachttarieven van 23.00 tot 6.00 uur.

Bekijk bericht op "Schipholwatch"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Josje

Wat het neoliberale geloof in eeuwige groei al niet met een mens doet. Je past de definitie van 'nacht' gewoon aan aan de vluchtschema's van Schiphol. Kennelijk ziet ze zelf niet hoe absurd het wordt als je zo ver van de realiteit bent afgedwaald. Als je denkt dat de nacht vier uur duurt, dan spoor je niet, je ziet ze vliegen.

Geplaatst door Wim

Met dank aan (handlanger) gedeputeerde Tekin van de PvdA in Noord Holland. Hij, mede namens gemeenten en provincies,adviseerde een rustiger nachtregime van 01:00 -05:00 uur aan Cora. Die dit vervolgens met alle plezier zal gaan gebruiken Wat een idioot en de provincies en gemeente rond Schiphol zitten te slapen (nachtrust gebrek) of kwijnen weg in onwetendheid.
Wat een zooitje!

Lees en huiver op deze site
https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/tekin-gunt-omwonenden-schiphol-vijf-hele-uren-slaap

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Je bent op de markt en koopt voor veel geld twee mooie zangvogeltjes. Thuis blijken beide vogeltjes een ingenieuze verpakking te zijn, die ook kan worden opengemaakt. Dat moet je met deze handelaar altijd doen, beter meteen aan zijn marktkraam. Het ene vogeltje zingt: "voordelige ruil van minder hinder en een beetje meer luchtvaart, twiet twiet twiet. De dode mus die eruit komt stinkt: meer luchtvaart dus meer hinder van nog meer vluchten over je huis.
Het tweede vogeltje zingt: nachtrust tussen 1 en 5!!! De dode mus zucht: tussen 1 en 5 is er vrijwel geen nachtverkeer. Het echte nachtverkeer vliegt tussen 12 en 1 en tussen 5 en 7. Advies: Doe geen zaken met dubieuze handelaren.