Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder luchtvaart? Zorg dat de veelvlieger betaalt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 567 
|
 AD - 01-02-2020 
Minder luchtvaart? Zorg dat de veelvlieger betaalt Download het gehele artikel 'Minder luchtvaart? Zorg dat de veelvlieger betaalt'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Alle CO2 uitstoot hoger beprijzen voor alle passagiers (ook overstappers) is voldoende, dan betalen veelvliegers vanzelf meer. Simpeler kan het niet!

De vliegsector wordt dan ook gedwongen echt iets aan de emissies te doen, zo niet dan volgt krimp vanzelf door de concurrentie van alternatieven met minder uitstoot.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Keep it simple. Als je dit soort regelingen te mooi probeert te maken, worden ze onwerkbaar of fraudegevoelig. Dus gewoon de CO2 belasten of beter, de luchtvaarmaatschappijen een hard CO2 rantsoen opleggen. Dat zal de innovatie bevorderen. Moet wel minimaal op Europees niveau gebeuren.

Geplaatst door Rob uit Adam

Dat 'gewone mensen' niet meer kunnen vliegen bij een heffing op Luchtvaart is onzin. Alleen de 'veelvlieger' en 'overstapper' hebben voordeel bij het huidige systeem. De 'gemiddelde Nederlander' betaalt per saldo de vrijstellingen door hogere belastingen zoals BTW. Een heel simpele oplossing is opheffen van de vrijstellingen voor luchtvaart (BTW. accijnsen. etc.) en verlagen van de BTW met de opbrengsten. Vliegen blijft voor iedereen even bereikbaar, maar bij een 'eerlijke' prijs zal eerder gekozen worden voor alternatieven zoals auto en trein.


Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Helaas allemaal waar, de energie bewuste burger betaalt zich blauw aan zijn normale verwarming, maandelijkse benzine of OV en groente en fruit.

De vleeseters, de veelrijdende zakelijke teslarijder, de zakenreiziger in de luchtvaart en de thailand toerist geniet direct en indirect heel veel subsidie van de veel gematigdere medemens.

En ondertussen worden wij hard werkende bezorgde burgers die deze rechtse hobbys betalen en tegelijk onder lijden nog afgeschilderd als klimaatdrammers en activisten etc.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Uitstekend voorstel!