Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Miljoenen voor gehinderden Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 5675 
|
 noordhollandsdagblad.nl (11-11-2016) 
tb_leefomgeving_castricum_Kerkedijk.jpg

Door Frans van den Berg


SCHIPHOL - Bewoners bij wie sprake is van een feitelijk onleefbare situatie als gevolg van de overkomende vliegtuigen van Schiphol, kunnen weer een beroep doen op het leefbaarheidsfonds.

De stichting Leefomgeving Schiphol heeft weer dertig miljoen euro in de pot voor een drietal projecten. Zo gaat een deel van het geld naar het herstel van daken.

Met name in Aalsmeer liggen woningen zo dicht onder de landingsbaan dat letterlijk de pannen van het dak waaien. Bij veel woningen zijn preventief al pannen vastgezet.

Begin 2017 komt ook geld vrij voor gebiedsgerichte projecten. Het gaat dan om projecten die de leefbaarheid in dorpen rond de luchthaven verbeteren. Maar de stichting start nu deze maand eerst met een ronde voor individuele gevallen. Het gaat daarbij om bewoners die wonen binnen de 20Ke-geluidscontour.

Dat zijn de gebieden in het verlengde van de start- en landingsbanen en de uitlopers daarvan gaan tot de IJmond, Leiden en Diemen. Veel van die woningen zijn al voorzien van geluidsisolatie, maar niet iedereen kwam in aanmerking.

Die gedupeerden kunnen nu alsnog subsidie aanvragen. Maar in uitzonderlijke gevallen is verhuizen de enige aanvaardbare oplossing. Tot slot kan het geld ook worden gebruikt voor bijstand op sociaal-, medisch- en maatschappelijk gebied.

De afgelopen jaren heeft het fonds ook al dertig miljoen euro verdeeld.

Geld dat is opgebracht door Schiphol, het rijk en de provincie Noord-Holland. Toen zijn al 50 individuen geholpen en is bijgedragen aan buurtprojecten zoals liften bij het treinstation Halfweg-Zwanenburg, is de buitenruimte van de studentencampus Uilenstede opgeknapt en kreeg Uithoorn een recreatiepark.

Meer informatie op de site van Leefomgeving Schiphol .


Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl (11-11-2016)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Paul

Het begin van het artikel suggereert (op basis van de teksten van de SLS website) dat er heel wat gebeurt en dat er een afdoende compensatie is. De laatste alinea over de eerste tranche is alleszeggend. Een heel beperkt aantal individuen en wat opknapprojecten.

Spiegeltjes en kraaltjes voor gehinderden Schiphol was een betere titel geweest.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo


Geplaatst door gerard

Ha! Alleen binnen de 20 Ke contour. Omwonenden die ieder nacht wakker liggen wonen darbuiten en hebben dus geen hinder. Ziek!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Isoleren van woningen betekent altijd de ramen dicht?

Geplaatst door gerard

Ja, altijd ramen dicht, niet aanbevolen door weer een ander ministerie. Je moet bij altijd dichte ramen wel een wanstaltige 'suskast' aan (laten) leggen om binnen nog wat frisse lucht te krijgen. Ziet er niet uit, heel duur en nog steeds niet geluidsdicht.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

De grootste projecten waren: Nieuw Dorpshuis Zwanenburg, Wooncampus Uijlenstede te Amstelveen en nu dus een Park verneem ik te Uithoorn.. Nu gun ik de betrokken dit wel, maar studenten wonen er 4 jaar en verhuizen dan. Terwijl de echte getroffenen daar niets aan hebben
inderdaad spiegeltjes en kraaltjes .. Zelf woonde ik te Amstelveen recht onder de Buitenv.baan in;....Jawel de zgn Vrijwaringszone van 30 Ke . Maar toen ik vrijwillig verhuisde, : geen verhuiskosten.

Geplaatst door Gerrit Jan uit Aalsmeer

Kop zou moeten zijn 'Peanuts voor gehinderden Schiphol'. Wel eens uitgerekend hoeveel cent Schiphol hier per passagier aan bijdraagt? En Schiphol krijgt weer een platform om de indruk te wekken dat ze aan de gehinderden denken. Zouden er werkelijk bestuurders zijn die denken dat je tienduizenden en tienduizenden vluchten vlak over iemands woning kan compenseren met een parkje 2 kilometer verderop. SLS is de zoveelste belediging van de Schiphol gehinderden.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Gerrit Jan: Sterk gezegd Gerit Jan .. !00 % mee eens ! En die pannen van het dak : Als dat inclusief de herrie, geen overlast is , dan weet ik het niet meer

Zelf doorliep ik ook dat hele proces na verhuizing van A.veen naar A.veen Zuid. Het duurde en het duurde . Ik moest opdraven bij commissies , Ook 1 van 3 lieden, waarbij 2 hoogleraren , en de projektleider daar was een gehaaide dame. Zij allen eten dus ook mee uit de ruif.Ha Ha
Dat we in nederland liever elkaar de hersens niet inslaan is begrijpelijk, maar dit gepolder, of heet het : Kluitje in het Riet procedure daar wordt een redelijk mens horendol van ! Verkiezingen in aantocht.. HOUD er dan rekening mee svp , groet