Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Miljoenen voor beter leefomgeving Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 646 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 18-01-2018 
hv_veiligheid_2942.jpeg

Door: Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt twintig miljoen euro over de gemeentes rond Schiphol om de woon-, werk- en leefomgeving te verbeteren. Het geld wordt uitgegeven in de periode tot en met 2020.

Van het bedrag wordt 8 miljoen euro besteed in Aalsmeer, 7,5 miljoen in Uithoorn, 3 miljoen in de Haarlemmermeer en 1,5 miljoen in Haarlemmerliede. Deze gemeenten ervaren de meeste overlast van het vliegverkeer op Schiphol.

Het geld gaat zowel naar grote ruimtelijke projecten als naar kleine initiatieven die de sociale cohesie verbeteren. Dit moet bijdragen aan een "kwaliteitsverbetering op het gebied van groen, recreatie en sociaal-maatschappelijke voorzieningen".

De Stichting Leefomgeving Schiphol wordt gefinancierd door Schiphol zelf, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 18-01-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Lijkt mij een soort van afleidingsmanoeuvre dat volstrekt overbodig zal zijn omdat je de werkelijke oorzaak niet weg neemt, namelijk de herrie en vervuiling veroorzaakt door vliegtuigen!


Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Er bestaat m.i. een grote willekeur... Soort aflaat,

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

En kan iemand mij uitleggen hoe mijn leven beter wordt als er 3 km verderop een gebouw wordt gerenoveerd en 5 km verderop een (overigens deprimerend) parkje wordt aangelegd? Opheffen dat spiegeltjes en kraaltjes fonds.

Geplaatst door Wouter uit Gouda

Ik vraag me af hoe zinvol die 'kwaliteitsverbetering op het gebied van groen, recreatie' is als er elke minuut een vliegtuig overdendert. Wie wil er in een park zitten met zoveel herrie?

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Ik vraag mij werkelijk af waarom de bewoners, die het slachtoffer zijn van dit idiote Schiphol, dit soort gepiepel nog langer pikken. Kom in opstand tegen de Schiphol criminelen.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen