Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Miljardenlening voor KLM?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 901 
|
 npostart.nl/nieuwsuur/04-04-2020 
KLM_aeroclub_hvs.jpg

Luchtvaartconcern Air France-KLM praat met banken over miljarden euro's aan noodleningen om daarmee de coronacrisis te doorstaan.
De KLM zou 2 miljard euro aan steun willen ophalen en Air France 4 miljard euro. De Nederlandse en Franse staat zouden garant willen staan voor de leningen.
Minister Wopke Hoekstra wil er weinig meer over kwijt dan dat hij intensieve gesprekken heeft met KLM, met Air France-KLM als geheel en met de Franse staat, maar over de precieze inhoud wil hij niets zeggen.

Wat is het economische belang van KLM? Daarover praten we met econoom Mathijs Bouman.

Via onderstaande link naar de Nieuwsuur uitzending ziet/hoort u dit item op 22'39"...................

Bekijk bericht op "npostart.nl/nieuwsuur/04-04-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Boekjaar 2019 AF/KLM. Een omzet van circa 27 miljard en een resultaat van slechts 270 miljoen.
Dat is maar 1%. Failliete boel.zou je zeggen. En dan overheden, Frankrijk voor 4 miljard voor AF en Nederland voor 2 miljard voor KLM, garant staan voor bankleningen?
Hoe gaat dit bedrijf dit terug betelen? Worden er voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld reorganiseren zodanig dat de levensvatbare delen overblijven?
Als dit doorgaat zonder voorwaarden, dan is het risico hoog en de kans dat het een schenking gaat worden groot en wij de belastingbetalers zijn dan de de sjaak.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ook zo'n goede actie. De regering moest zo nodig (voor niet te bewijzen invloed,) onlangs aandelen AF/KLM kopen. circa 760,000,000 euro inclusief kosten, geleend geld.
Ze zijn nu nog maar zo'n 5/12, circa 316.000.000 waard.
Ik heb er dan ook maar weinig vertrouwen in dat een garantstelling, zonder voorwaarden, goed gaat aflopen voor de Nederlandse belastingbetaler.

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

En dan te bedenken, dat met dit geld ALLE HUIZEN onder alle vliegbanen in Nederland GELUIDSGEISOLEERD HADDEN KUNNEN WORDEN!

Een schandalige verspilling van geld dus!

Alle winst door bezuinigingen sinds 2008 o.a. in onderwijs en de zorgsector zijn totaal verdampt dankzij de luchtvaart. BEDANKT!