Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Milieuorganisaties Bestemmingsplan vliegveld komt te vroeg (Rt/Gv Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1194 
|
 overschiesekrant.nl 
me_vliegtuig_IMG_0465.jpg

OVERSCHIE- Het nemen van besluiten over het aantal winkels, kantoren en hotels op Rotterdam The Hague Airport, is voorbarig zolang nog niet besloten is of het aantal vluchten van de luchthaven mag worden uitgebreid. Bovendien is er nu al een overschot aan kantoren en bedrijventerreinen, waardoor leegstand dreigt, zo stellen diverse Milieuorganisaties.

Onder meer NMZH en de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand. heeft een zogenaamde zienswijze op het conceptbestemmingsplan van de luchthaven ingediend. In dat plan wordt uitgegaan van de toekomstvisie van de luchthaven die zich richt op een uitbreiding. "Of deze uitbreiding daadwerkelijk gerealiseerd wordt, is echter nog maar de vraag", aldus de milieuorganisatie's. "Het besluit over het maximum aantal vluchten wordt namelijk pas later dit jaar genomen door de staatssecretaris door middel van een Luchthavenbesluit." De NMZH vindt dat de gemeente Rotterdam het Luchthavenbesluit eerst moet afwachten en dan pas kan besluiten over uitbreiding van het aantal winkels, kantoren en hotels op de luchthaven.

De gemeente Rotterdam wil op en bij 'Zestienhoven' een gebied aanwijzen als industriezone, waar vliegtuigen de motoren kunnen laten proefdraaien. Dit heeft forse geluidsoverlast voor de omgeving tot gevolg, zo voorziet de NMZH. "Er is onvoldoende gekeken naar de negatieve effecten hiervan op bijvoorbeeld het nabij gelegen weidevogelgebied in de polder Schieveen en stiltegebied de Ackerdijkse Plassen." Ook moet volgens de milieuorganisatie's inzichtelijk worden gemaakt wat de gevolgen van het proefdraaien zijn voor de uitstoot van ultrafijnstof.

Bekijk bericht op "overschiesekrant.nl"

Reacties op dit bericht