Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Milieudefensie: Schiphol nu aan de beurt

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 1013 
|
 schipholwatch.nl - 10-06-2021 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

Schiphol staat boven aan het lijstje om aangepakt te worden door Milieudefensie om zijn hoge CO2-uitstoot te reduceren. Als dat niet lukt met een goed gesprek voor het einde van dit jaar, sluit directeur Donald Pols van Milieudefensie de gang naar de rechter niet uit.

De milieuorganisatie behaalde vorige week een eclatante overwinning in de klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat het oliebedrijf zijn uitstoot in 2030 met 45 procent omlaag moet hebben gebracht.

Met dit vonnis in de hand klopt Milieudefensie nu ook op de deur bij andere grote vervuilers.

Dit vertelde Pols vandaag in het radioprogramma 1 op 1 aan interviewer Sven Kockelmann.

Schiphol ook 45 procent omlaag
Pols wil niet direct naar de rechter stappen, maar Schiphol eerst de kans geven in gesprek te treden met Milieudefensie. In zo’n gesprek zal de milieuorganisatie eisen stellen die vergelijkbaar zijn met die aan Shell – een vermindering van de uitstoot met 45 procent.

Wil Schiphol niet meewerken aan zo’n scenario, dan volgt alsnog een juridische procedure, zo belooft Pols.

Hij zegt in het programma weinig vertrouwen te hebben in de uitlatingen die Schiphol-baas Dick Benschop eerder deze week deed in het tv-programma Buitenhof.

Volgens Milieudefensie gelooft Benschop teveel in het heil van innovaties, maar zal dat onvoldoende zijn om de uitstoot van het vliegveld en zijn gebruikers terug te brengen. “Voor Schiphol rest niets anders dan minder vliegen”, aldus Pols.

“Er zijn heel veel grote bedrijven in ons land die teveel uitstoten, maar Schiphol staat boven aan ons lijstje.”

Word lid van Milieudefensie of doneer!
Het lijkt nu toch echt de hoogste tijd te worden om lid te worden van Milieudefensie, als u dat nog niet was. De aankomende gesprekken en eventuele procedures tegen Schiphol vergen veel tijd en geld. Ondersteuning in woord en daad is dan van groot belang.

Doneren aan of lid worden van Milieudefensie kan hier. Wij zeggen: doen!

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 10-06-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Prima actie van Milieudefensie. Zie verder mijn eerste commentaar bij het artikel over Benschop's interview in Buitenhof.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Tijdje teug Milieudefensie maar even gesponsord, krijg ik vandaag een mailtje van ze dat ik er tussen sta in de advertentie van vandaag met mijn mooie kaaskop.

Met vele anderen, kan mezelf niet vinden maar blij dat ik centjes overgemaakt heb.
Pak dat shithol maar aan, als je denkt dat je boven het klimaat staat verdien je de grootste schoo onder je asociale arrogante achterste!

Tijd van praten is voorbij, dat hebben we hier al decennia meegemaakt met dat staalbedrijf hier…….bla bla bla even een filtertje plaatsen en weer jaren bla bla bla……..

Benschop en zijn klimaatslopende bedrijf dient een enorme veeg uit een oer Hollandse pan te krijgen!!!

Geplaatst door Marc B uit Almere

Milieudefensie weer gedoneerd!!! Ben Schiphol echt spuugzat!!!

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Krimp van de luchtvaart blijft noodzakelijk. Het alternatief is een verdere toename van emissies en hinder door de luchtvaart, die dan door andere sectoren moet worden opgevangen. Zo simpel is het.

VVD c.s. zal inzetten op verdere groei en de rekening naar anderen en de toekomst afwentelen. Men vliegt nog steeds veel te goedkoop en haalt ook steeds weer coronavarianten binnen. Dat mogen anderen ook opvangen.

Zoals ik al aangaf in Truc 34: men gaat gewoon terug naar het oude ‘normaal’, dus abnormaal!

Ik ondersteun dan ook elke rechtzaak van harte en bied me aan hierin bij te dragen.

Geplaatst door Cici uit Amsterdam

Ja " men vliegt inderdaad te goedkoop" voor de milieuschade en ernstige overlast voor omwonenden. Net de vaccinaties binnen of men zit alweer voor een prikkie met t vliegtuig op weg naar de " hoogstnodige" vakantie in Spanje, Griekenland etc. minder vliegen dus. En als je dan toch zo nodig met het vliegtuig op vakantie wil. Betaal dan ook het volle pond. Zo kan er veel minder gevlogen worden maar blijft het wel winstgevend voor Schiphol en de KLM. Niet alleen zij zijn verantwoordelijk maar ook al die gemoedelijke burgers die elk jaar weer voor een habbekrats op vliegreis willen en ook nog eens slim shoppend en vergelijkend op Internet. En inderdaad doodleuk de nieuwste corona variant weer mee terug nemen voor het najaar!