Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Met uitbreiding hsl kan Schiphol groeien

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 237 
|
 telegraaf.nl - 04-12-2019 
hs.png

dr. Pieter van der Heijde is directeur van Bureau Stedelijke Planning BV en adviseert overheden en private partijen over wonen en ruimtelijk economische vraagstukken.

OPINIE - Het spoor in ons land kampt met ernstige verzakkingen, onthulde deze krant gisteren. Een enorme strop, want intensief treinverkeer wordt cruciaal, beschouwt Pieter van der Heijde.

„Sterker: willen we ons land niet zien dichtslibben, dan zijn snel meer hogesnelheidslijnen nodig.

De Nederlandse bevolking blijft sterk groeien, vooral door buitenlandse migratie naar de Randstad. Dit vraagt om veel nieuwe woningen en werklocaties. Ook de mobiliteit neemt aanzienlijk toe. De huidige weg- en railinfrastructuur kan echter nauwelijks meer reizigers aan en Schiphol heeft zijn maximum bereikt. De luchthaven groeide snel en komt met 71 miljoen passagiers in Europa op de derde plaats. Verdere groei is belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart. Maar door geluidsoverlast en luchtvervuiling is dit op de huidige locatie niet realistisch. Het is begrijpelijk dat opnieuw geluiden opgaan voor een luchthaven in zee. Technisch lijkt dit niet onmogelijk, maar het is complex, kostbaar en duurt lang.

Lees verder via onderstaand link naar dit Telegraaf artikel.....


Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 04-12-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"De Nederlandse bevolking blijft sterk groeien, vooral door buitenlandse migratie naar de Randstad." Misschien moeten we ook maar eens gaan denken aan een moratorium op bevolkingsgroei. Dit land is al overvol!!!

"Verdere groei is belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart." Dit gaat wel ten koste van de gezondheid en welzijn van steeds meer inwoners.

Geplaatst door Iep uit Almere

Ik zou denken dat met de HSL Schiphol juist kan krimpen... waarom is altijd groei nodig? Hebben wij het nog niet goed genoeg? Kan dat vermogen niet beter worden gestoken in zorg, onderwijs, defensie en politie?