Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Met Tweede Kamerlid Suzanne Kröger praten over milieu en Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 715 
|
 castricummer.nl - 24-02-2021 
HvS_Groen_links.jpg

Castricum – Het zijn drukke tijden voor de landelijke politici. Voorheen waren de Kamerleden vlak voor de verkiezingen met reces om volop campagne te kunnen voeren in het land. In de huidige crisistijd worden ze voortdurend teruggeroepen naar Den Haag voor spoedkwesties als de wetgeving omtrent de avondklok. Zo ook Tweede Kamerlid Suzanne Kröger. Ze heeft het er maar druk mee. De lokale afdeling van haar partij GroenLinks Castricum heeft echter goede hoop dat ze toch ook tijd zal weten te maken voor een zoomsessie met de inwoners en werkenden van de gemeente Castricum en omstreken.

Dinsdagavond 2 maart organiseert de afdeling een thema-avond over milieu en Schiphol, precies in het straatje van de ervaren politica. Iedereen die zich zorgen maakt over het vliegverkeer, het klimaat en Schiphol is van harte uitgenodigd om daarover van gedachten te komen wisselen. Meer informatie over waar en hoe laat in te loggen is hier te vinden.

Bekijk bericht op "castricummer.nl - 24-02-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

PRIMA POLITICA, MAAR HELAAS IN EEN GESPLETEN GROEN LINKS!

Uitstekend werk heeft deze GL politica in Den Haag verricht met het agenderen van een noodzakelijke sanering van Schiphol en de luchtvaart in Nederland.

Daarom is het bijzonder jammer dat haar collega Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam heel andere plannen ambieert. Samen met enige topbestuurders wenst zij banen bij Amsterdam af te waarderen en de Polderbaan en Kaagbaan super preferent te maken. Daarbij wordt bovendien het "NextGen" hoogfrequent vliegsysteem ingevoerd dat desastreus uitwerkt in onze regio. Vaste routes uit de Luchtruimherziening completeren straks het rampscenario dat deze GL burgemeester aldus mede zal veroorzaken.

De lokale en regionale politiek zal duidelijk gemaakt moeten worden dat overdragen van macht naar haar Metropoolbureau op de Zuid As niet acceptabel is. En het schaamteloze machtsmisbruik door Halsema c.s. zou hier klip en klaar aan de kaak gesteld moeten worden.

Het wordt hoog tijd dat aan de struisvogelpolitiek van Colleges en Raden in onze regio een einde komt!

Geplaatst door Hannie Loermans uit Castricum

De Corona crisis heeft laten zien dat we best met minder vliegen kunnen overleven. Zelfs vele malen beter dan met al die herrie en vervuiling in de lucht. Huidige groeiplannen zijn volledig achterhaald. Ministerie moet meer toekomstgericht zijn. Dus verbod op nachtvluchten sowieso, en Schiphol en KLM dwingen af te schalen naar duurzamer nivo.