Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meldpunt overlast Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1935 
|
 amsterdam.sp.nl 
me_vliegtuig_IMG_0602.jpg

Schiphol zit aan zijn grenzen. Ondanks gemaakte afspraken over het aantal vliegbewegingen probeert de luchthaven toch op allerlei manieren verder te groeien. Ondertussen neemt de overlast voor omwonenden toe, maar staan zij veelal machteloos.
Mensen die een klacht willen indienen, worden alleen in behandeling genomen als zij wonen in een gemeente die zitting neemt in de Omgevingsraad, het overlegorgaan over Schiphol, en als de indiener woont in de 'klaagzone', een gebied dat door het Rijk is vastgesteld.

In de praktijk betekent dit dat inwoners van Zuid, Noord en Centrum geen klacht kunnen indienen, terwijl er dagelijks tientallen tot honderden vliegtuigen over hun hoofd vliegen.

Het is belachelijk dat omwonenden van Schiphol op deze manier monddood worden gemaakt ter faveure van het winstbejag van de luchtvaartindustrie. Daarom lanceert de SP het Meldpunt Overlast Schiphol gelanceerd. Een meldpunt waar bewoners hun klachten kwijt kunnen over het toenemend aantal vliegbewegingen op en van Schiphol. Ongeacht wie u bent waar u woont.

Uw mening telt. Laat deze horen!

Heeft u steeds meer last van het geluid van overvliegende vliegtuigen? Bent u bezorgd over de fijnstofuitstoot van deze vliegtuigen en de gevolgen voor uw gezondheid? Krijgt u nul op het rekest van Schiphol, de Inspectie Leefmilieu en Transport en alle andere instanties? Laat het ons weten via onderstaand klachtenformulier.

Opmerking redactie vlieghinder.nl
Via onderstaande link, komt u bij het originele artikel en het klachtenformulier.

Bekijk bericht op "amsterdam.sp.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard

Ja hoor. Hoe krijg je het aantal hindermeldingen via BAS (= Schiphol) omlaag? Juist, door een nieuw klachtenbureau te openen. Wat levert dit nu op? Schiphol lacht zich vast rot!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De SP is in ieder geval 1 van de zeer weinige partijen die terecht een grens trekt v.w.b. de luchtvaartsector in Nederland.
En blijkbaar zijn vele mensen er niet van doordrongen dat zij door te stemmen op partijen zoals de VVD en meelopers, zich de leefomgeving laten verwoesten omwille van geld.
Totaal geen sociaal aspect, wat de VVD laat zien en toch tuinen er vele mensen in, omwille van dat zelfde geld.
Ik juich het initiatief van de SP dan ook toe.

Het moet socialer, geef de VVD en meelopers een politieke pak slaag!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Stem SP, GL of partij Dieren. De rest wil zsm naar 750k+ vluchten per jaar.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Peter .en @ VOS: Met de 1e regel eens, Maar CU en d-66 willen dat laatste beslist ook zeker niet ! CU behoort al jaren tot 1 onzer trouwste bondgenoten , De VIJAND ? VVD + CDA + PVV !

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

D666 en CU zijn niet te vertrouwen. Niet voor niets geven ze steun aan dit extreme graaikabinet dat lak heeft aan de burger zijn welzijn, wel zijn geld afpakt via vele belastingverhogingen zoals de aanstaande btw verhoging op voedsel en vervolgens het bedrijfsleven met ons geld gaat subsidieren. Tevens het kabinet dat Lelystad er doorheen drukt en 90% zeker naast alle regionale vlieggroei ook Scgiphol weer tegemoet komt.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Gelukkig is de rel rond pandjesmelker en VVD-er Haga een onhoudbaar kookpunt aan het bereiken. Zonder deze zetel valt het kabinet. Haga flirt er onderyssen lustig op los met de rechtsimbiciele Baudet. Als D66 en CU verstandig zijn en hun leven willen beteren kiezen ze nu voor de burger ipv het bedrijfsleven spekken en trekken ze de stekker er nu zsm uit.
Zo niet dan zullen ze bij de zeer aanstaande val van dit kabinet gedecimeerd worden door de kiezer..

Geplaatst door anoniem1

Dat gedecimeerd worden is gewoon ingecalculeerd,het intresseert ze helemaal niks. Kijk maar naar de pvda, die is sinds de jaren 70 al tig keer 50% van haar zetels verloren bij verkiezingen. Toch wel bewijs dat men niet doet wat de stemmers verwachten. )Vvd doet wel wat kiezers van hen verwachten,vvd heeft veel minder vaak fors verloren.)
En bij een eventuele volgende gelegenheid staan ze weer klaar om "verantwoordelijkheid te nemen" Ook groen links heeft al aangekondigd dat gedoogsteun bespreekbaar is als straks na de verkiezingen provincial staten waarbij kabinet waarschijnlijk meerderheid 1e kamer verliest.

partij voor de dieren is de enige mogelijke keuze.


Geplaatst door Wobbe uit amsterdam

Uit de berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat — anders dan telkens door Schiphol wordt beweerd — het aantal mensen dat ernstige overlast ervaart van de luchthaven, is toegenomen met bijna de helft.

Volgens Schiphol zou het aantal ernstig gehinderden juist 29 procent onder de norm zitten.

De bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol noemt de cijfers schokkend: “Deze cijfers gaan een grote rol spelen bij de komende discussie over de groeimogelijkheden van Schiphol na 2020”.

In de berekening van het Planbureau ontbreken bovendien nog de mensen die wonen buiten het gebied rond de start- en landingsbanen dat in 2004 (opening Polderbaan) officieel is vastgesteld als gehinderd gebied. Ook daar ervaren veel mensen ernstige overlast.