Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meldingen over geluidsoverlast vliegveld nemen fors toe

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1500 
|
 RTV Rijnmond 
(V)liegtuig.JPG

Burgers rondom Rotterdam The Hague Airport klagen steeds meer over het geluid van vliegtuigen. In de maanden februari, maart en april werden 12.660 meldingen over geluidsoverlast gedaan. Dat is 2,5 keer zoveel als in dezelfde periode in 2018. Dat meldt de Milieudienst Rijnmond, de DCMR.
In april kwamen 6606 klachten van burgers binnen. Dat is - in vergelijking met andere jaren, ongekend veel..

De meeste meldingen blijven komen uit Bergschenhoek (5009). Dat is 40 procent van het totaal. Rotterdam (3603) en Schiedam (1481) blijven ook dit kwartaal nummer 2 en 3.

Bekijk bericht op "RTV Rijnmond"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Zorg ervoor dat zgn. 'veelklagers' uit het bestand worden gehaald en de overlast zal vanzelf verminderen!!! Ging ook goed met Schiphol!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Vandaag om 16:00 uur komt er een vertrekkende 747 op ongeveer 800 mtr over mijn woonplaats en volgens mij ging het helemaal niet goed met dit monster........Je hoorde de correcties met de motoren en je schrikt je nog net niet dood!
Het resultaat was dat mijn dochter van 1,5 jaar de stuipen kreeg van dit monster en in een ferme huilbui uitbarstte ........


Die vliegmaffia laat zelfs kleine kinderen niet met rust, de bekende ‘wij gaan over lijken’ mentaliteit is hier mee wel bewezen.
Ik was gestopt met dat idiote ‘neem het volk in de maling’ BAS , maar die hebben vanmiddag in niet mis te verstane ruim onbeschofte woorden mijn mening weer voor hun kiezen gekregen.

Ik tel toch niet meer mee vanin de BAS statistieken, ik ga dus maar minder vrolijk taal gebruik hanteren om toch op te vallen.

Geplaatst door anoniem1

Met bas heb ik een gigantische aanvaring gehad,niet geheel mijn schuld overigens. Het was ook de persoon van bas zelf die je keer op keer in de rede valt en je niet je verhaal laat doen.
Nadat hij mij in de rede valt laat Ik hem eerst uitpraten. Na 2 minute stilte van mijn kant is het ook bij bas stil en ik begin mijn verhaal, nog geen 3 seconden later begint hij er alweer doorheen te bleren.

Bas bel ik NOOIT meer,dat hebben ze in elk geval voor elkaar gekregen.

Voor Rotterdam vraag ik mij af of dit allemaal meldingen over vliegtuigen vanaf Rotterdam betreffen of dat er misschien ook meldingen zijn die het verkeer van Schiphol betreffen (maar niet als zodanig herkent worden)

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De sector denkt het patent op het produceren van herrie en vervuiling te hebben.
Dat zij daardoor ongelimiteerd kunnen hinderen en vervuilen.
Dat er eindelijk aan hun heilig huisje wordt gezaagd, kunnen ze niet hebben, dus blaten zij terug.
Uiteraard geheel onterecht, want van iedereen wordt een offer gevraagd, sterker nog, geeist om de planeet nog enigszins leefbaar te houden.
Dus ook van een sector die de grootste negatieve impact heeft op een samenleving.
Maar dit dinosaurus-gedrag van de sector begint ongelofelijk vervelend te worden.
Niet willen luisteren naar de samenleving: dan maar voelen.
Dat kan politiek, de mensen dienen hun verstand te gebruiken en niet op pro-sector partijen te stemmen omdat die zo populistisch overkomen.
De partij voor de dieren en bijvoorbeeld ook de SP zijn er geschikt voor om de sector in het gareel te houden.
Want zolang de sector kakkerlakken zoals Benschop naar voren blijft schuiven en de politiek het allemaal wel goed vind, wordt het alleen slechter voor de samenleving.


Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Ik ben ook gestopt met bellen van de bas. Het was te veel, dat herhalen van die ingestudeerde reacties van ze terwijl je helemaal doorgedraaid en wanhopig iets zinnigs uit zo iemand z’n mond wil horen. Toen ik merkte dat ze dus een ‘dossier’ bijhielden (niet van hoe vreselijk de klachten zijn van de mensen maar wel wat men in paniek en woedeuitbarstingen roept) toen kreeg ik een heel eng NSB gevoel bij dit instituut. Hier klopt iets niet, ik voelde het in mijn tenen. Nooit meer gebeld. Huis maandag op Funda, geen idee waarheen ik moet gaan maar deze kerosine maffia wil ik niet meer in de buurt. Dan maar weer de stad in tussen de pissende en kotsende toeristen. Alles beter dan dit. Straks om 17.20 beginnen ze weer met vliegen hier in Amstelveen. Mijn enige houvast is dat het 1,5 jaar oude dochtertje van Michel dan wellicht even rust heeft. Succes dus mensen en laten we elkaar op de hoogte houden!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@Annelie,

Bedankt voor je medeleven Annelie. Wij hebben inmiddels besloten om te verkassen. Waar zou je naar toe kunnen............?
De noord in ? De Polder in ?
Je moet al boven de lijn Bergen aan Zee -Heerhugowaard - Hoorn gaan wonen. Ook niet gaan wonen tussen Medemblik-Enkhuizen daar komen de Aziatische nachtvluchten over. Friesland/Groningen.....ach daar komen die nachtvluchten op 4 a 5 KM over. Drenthe/Gelderland......? Nee daar heb je de viezigheid uit het Ruhrgebied.

Ik denk dat je maar beter kan emigreren want in NL is er bijna niet meer te ontkomen aan de herrie en de verontreiniging door die vliegende klimaatslopers.
Dan komt 2023 er aan......Het jaar dat de vliegroutes op de schop gaan en zal je net zien dat je nieuwe woning onder of nabij een veranderde vliegroute ligt.

Via meldwekker op deze site kan je door het in te voeren van een postcode checken wat het vliegverkeer is boven de wellicht nieuwe woning.
Kijk je op de bekende huizen-sites.......? Staan er veel huizen te koop op een bepaalde plek, dorp of stad dan is er meestal wel wat loos. Vergeet niet de zeespiegelstijging, een onderschat probleem in de toekomst.

Het enige wat ik je kan toe wensen is succes met zoeken en voor nu heel veel sterkte want uit jou posts hier op de site begrijp ik dat je aan je max zit.

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Ik heb mij ingeschreven in Den Helder en Schagen. Uit pure ellende door die pestherrie die over ons wordt uitgestort. De mooie dagen komen er aan...maar niet voor mij...ik kan niet naar de tuin en niet thuis blijven. De noordenwind en daarmee de honderden herriebakken maken het onmogelijk! Verschrikkelijk! Maar het mag allemaal in Nederland...burgers terroriseren...

Geplaatst door anoniem1

Ja ze houden een dossier bij. Een keer ben ik echt mijn zelf beheersing verloren,inmiddels 3 jaar geleden. Daarna heb ik geprobeerd het zo zakelijk mogelijk te houden en misschien eens in de 2-3 maanden gebeld met een klacht of vraag. Ze weten het nog steeds en dragen het je nog steeds na. Op mijn vraag of ik dan de enige persoon was die wel eens zijn zelf beheersing heeft verloren werd ja geantwoord. Kon het mij niet voorstellen en nu blijkt dat gelukkig ook niet zo te zijn.

Denk dat het erg afhangt van de persoon die je bij bas te spreken krijgt. Ik kreeg om de een of andere reden steeds dezelfdse persoon te spreken die elke keer bijzonder onvriendelijk was,je hoort het doorklinken in zijn stem "heb je die lastpak weer" Terwijl ik misschien eens in de 3 maanden een klacht heb ingediend.

Wat bas wil zijn mensen die keurig een keer een klacht indienen of een keer een vraag hebben en hen dan vriendelijk bedanken voor het noteren van de klacht. De mensen van bas die zouden eens een bedrijfs uitjte moeten doen. 24 uur naar aalsmeer of noord Holland als daar de vliegtuigen zijn. Dan kan men zich een beetje inleven en zich wat beter voorstellen wat de mensen mee maken.

Maarr goed,bellen nee dat nooit meer.

Geplaatst door anoniem1

Dat van bas is overigens iets van de laatste tijd,laatste 2 jaar. In het begin had ik (ondanks dat ik een keer mijn zelfbeheersing heb verloren) goede ervaringen met bas,ze losten dat destijds heel goed op. Hang heel erg van de persoon af zoals gezegt.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Als je bij BAS gaat werken dan moet je er rekening mee houden dat je met boze mensen te maken krijgt. Ze komen meestal als je belt met een soort lulverhaal over het weer en drukte. Je hebt er eigenlijk helemaal niets aan, maar het lucht wel even op.

Ik heb wel eens voorgesteld de politici die dit bedenken in een soort heropvoedingskamp te laten interneren onder de polderbaan. Dan komt men eindelijk aan de weet wat men anderen aandoet. Zal er helaas wel nooit van komen.

Geplaatst door sara

Anoniem 1... je was in ieder geval niet alleen: Heb een keertje echt 100 mails achter elkaar geschreven vol met gescheld en gevloek en ik heb diverse keren wanhopig geuit dat ik werkelijk niet meer wist wat ik verder moest doen. Ook met de vraag of ik gek was of zo?
De hele dag is er geluid. Het roet haal ik van de tuin tafel af. Vandaag heb ik voor het eerst sinds weken weer gebeld. Met de mededeling dat er geen dag voorbij is gegaan zonder stress van die herrie. Of ze er een notitie van willen maken. Dat je als mens op een bepaald moment stopt met melden omdat het geen zin heeft. Ik vind we echt dat we iets moeten doen met deze woede. De race to the bottom.. ander iets maar wel het zelfde ingrediënt:

https://www.npostart.nl/zembla/20-06-2019/BV_101392883
Generieke medicijnen ( ik denk de meeste medicatie op dit moment) supergoedkoop maar... dit hebben ze in India.

Overigens: Het meeste ultra-fijn stof gaat via de luchtstromen naar India.