Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meerssen gaat geluidsoverlast vliegtuigen zelf meten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 246 
|
 limburger.nl - 31-10-2018 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Door Jeroen Geerts

De gemeente Meerssen gaat zelf meetapparatuur plaatsen om de geluidsoverlast in de omgeving van vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) in kaart te brengen.
Meerssen stuurde de afgelopen twee jaar twee keer een brandbrief naar Den Haag met het verzoek meetapparatuur te plaatsen bij het vliegveld. In de kwestie rondom de uitbreiding van MAA en het aantal vliegbewegingen hoopte de gemeente zo concreet inzicht te krijgen en te verschaffen in de overlast die veel inwoners nu al ervaren.

Maar Meerssen kreeg beide keren nul op het rekest. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu wil vasthouden aan in de luchtvaartwetgeving vastgestelde berekeningen op basis van modellen. Temeer, zo liet het ministerie weten, omdat meetgegevens niet geschikt zouden zijn voor juridische geschillen.

Meetapparatuur
Meerssen vindt dat daarmee geen recht wordt gedaan aan de geluidsoverlast die met name de achthonderd huishoudens binnen een straal van één kilometer van het vliegveld ondervinden. In opdracht van de volledige raad gaat het college er nu zelf voor zorgen dat er meetapparatuur in de directe omgeving van het vliegveld komt te staan.

Het ontwerp-luchthavenbesluit moet nog in procedure gebracht worden en Meerssen wil dan toch echt een duidelijk beeld hebben van de geluidsniveaus op verschillende momenten van de dag. Bovendien wil de gemeente meten hoeveel geluid er geproduceerd wordt wanneer het bedrijf Samco straalmotoren test.

Bekijk bericht op "limburger.nl - 31-10-2018"

Reacties op dit bericht