Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meerderheid voorstander Europese vliegtaks

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 453 
|
 Algemeen Dagblad 
tb_vliegtuig_Transavia-PH-GUW.jpg

De meerderheid van de bevolking (53 procent) is voorstander van een vliegtaks mits die in Europees verband wordt ingevoerd. Dat blijkt uit onderzoek onder 27.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel. Ruim een derde (37 procent) is tegen een Europese taks op vliegtickets.

In het regeerakkoord staat dat het kabinet in 2021 in Nederland een vliegbelasting wil invoeren als andere maatregelen niet zorgen voor minder milieuvervuiling door vliegverkeer. Een vliegtaks die alleen in Nederland wordt ingevoerd, kan op minder steun rekenen. 40 procent van de ondervraagden is hier voor, maar bijna de helft (48 procent) is tegen.

De meerderheid van de deelnemers zegt uit te wijken naar het buitenland als er alleen in Nederland een vliegtaks komt.

Twee derde van het panel vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in internationale treinverbindingen.

Bekijk bericht op "Algemeen Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

De publieke opinie lijkt de goede kant op te gaan. Overigens vliegt gelukkig nog lang niet iedereen, een minderheid zelfs.

Geplaatst door Anton uit Castricum

Geen vlietaks invoeren, maar gewoon btw over tickets heffen en accijnzen en btw over de brandstof, net als in de rest van de transportsector. De luchtvaartsector heeft het toch altijd over een "gelijk speelveld"?, nou dat heb je dan .....

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Anton. Dat schijnt vanwege internationale verdragen niet zo eenvoudig te zijn, maar landen mogen wel andere heffingen instellen, zoals een milieubelasting.