Platform Vlieghinder Kennemerland
 

MEER PASSAGIERS SCHIPHOL BIJ GELIJK AANTAL VLUCHTEN

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 792 
|
 Luchtvaartnieuws 
hv_vliegveld_8231.jpeg

Het aantal passagiers op Schiphol is in april met 1,4 procent gestegen tot iets meer dan 6,1 miljoen. Het aantal vliegbewegingen bleef door het bereiken van de maximale limiet op het aantal vluchten stabiel.

Dat het aantal passagiers toch kon stijgen is te danken aan de inzet van gemiddeld grotere vliegtuigen en een hogere gemiddelde bezettingsgraad.

De passagiersgroei was volledig te danken aan reizigers met Schiphol als begin- of eindpunt van de vliegreis. Hun aantal steeg vorige maand met 2,7 procent naar iets meer dan vier miljoen. De hoeveelheid overstappende passagiers daalde daarentegen met 0,9 procent en kwam uit op 2,1 miljoen.

Schiphol verwerkte in april in totaal 43.540 vluchten, een toename van 0,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De groei is vrijwel volledig toe te schrijven aan het General Aviation-segment, waarin het aantal vliegbewegingen met bijna elf procent groeide tot 1.650.

Het vrachtvervoer zat ook in april flink in de min op Schiphol. De hoeveelheid verwerkte vracht daalde met 9,3 procent naar 126.743 ton. Het aantal vrachtvluchten daalde met 12,8 procent naar 1.124.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

De inzet van gemiddeld grotere vliegtuigen geeft meer herrie! Worden de geluidscontouren en het aantal zwaar belaste woningen hiervoor gecorrigeerd? Ik denk van niet!

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Vandaag...mooi weer, oostenwind....en verschrikkelijke herrie! Overal en de hele dag! Lang leve de groei en de groeiende economie! Jammer dat we er alleen maar ellende en slapeloze nachten van hebben.

Geplaatst door Nederbelgen uit belgie

Shithol de grenzen voor groei vracht- en passagiersvluchten bereikt ?
Geen nood: gelukkig zijn er/ heeft Shithol allang prima alternatieven gevonden;
regionale luchthavens staan te springen om het surplus te verwelkomen: het zgn. waterbed effect en zo groeit en bloeit de luchtvaart ongestraft en tot op het bot zwaar gesubsidieerd de tent uit !

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

6 miljoen passagiers per maand voor een land met 18 miljoen inwoners. Dit is puur het gevolg van passagiers wegkopen uit omringende landen en subsidiëren van overstappers. Dit kost de Nederlander heel veel belastinggeld en we krijgen er herrie en ongezonde vervuiling voor terug.

Geplaatst door Davis wilfred uit julp

Heeft u een zakelijke of persoonlijke lening nodig?
Ons bedrijf (ST.JAMES PLACE WEALTH MANAGEMENT) bevindt zich in de Verenigde Staten en Europa.
We verstrekken leningen aan individuele personen en bedrijven tegen een jaarlijkse rente van 2%.
Neem voor meer informatie contact op met de e-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)