Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer overlast Schiphol door hoog ziekteverzuim luchtverkeersleiders

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 804 
|
 nhnieuws.nl - 15-03-2022 
tb_verkeerstoren_schiphol_.jpg

Door Doron Sajet

Vanwege het hoge aantal ziekmeldingen bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), wordt de Polderbaan van Schiphol sinds 13 februari twee keer per avond gesloten. Het landend vliegverkeer wordt dan omgeleid naar de Zwanenburgbaan, die juist ontzien zou moeten worden vanwege de grotere overlast van naderende vliegtuigen.


De Polderbaan heeft een eigen verkeerstoren, maar kan door het hoge ziekteverzuim en medewerkers in quarantaine niet altijd bemand worden. Als de baan 's avonds in gebruik is, wordt tussen 17.30 en 18.20 uur, en tussen 20.00 en 20.45 uur de Zwanenburgbaan ingezet. Daardoor hoeven minder luchtverkeersleiders te worden ingeroosterd.

LVNL kampt al twee jaar met een tekort aan verkeersleiders. Door corona hebben er minder luchtverkeersleiders hun opleiding kunnen afronden. Zelfs met het inleveren van vrije dagen en het beperken van projecten, is er nu en de komende tijd niet genoeg personeel beschikbaar. Het tekort zou ook kunnen leiden tot het schrappen van vluchten.

Duizend vluchten per dag
Op Schiphol landen en stijgen er momenteel bijna duizend vliegtuigen per dag. Een woordvoerder van LVNL zegt dat er zoveel mogelijk wordt gedaan om de impact op de omgeving en voor de luchtvaartmaatschappijen te beperken.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl - 15-03-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Het halve verhaal?

Over de samenvoeging van civiel en militair managen van het luchtruim geen woord.
Dat proces lijkt door de betrokken ministeries nogal onbezonnen te zijn gestart en naast het corona effect nu op te gaan spelen?

Geplaatst door V.O.S. uit onder de Kolderbaan

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De gemeenteraad in het megalomane Amsterdam, is rood gekleurd.
Helaas, de PVDA heeft de meeste zetels in de gemeenteraad.
Is de CEO van het vervloekte Schiphol ook een PVDA' er?
Ja, inderdaad en dat zal ongetwijfeld meehelpen om de shit dat het vervloekte Schiphol fasiliteert, bij de buren over de schutting te kieperen!
De Kolderbaan bijvoorbeeld.
Het hele gebied aan de westzijde van Amsterdam zal er nog veel meer herrie en kankerverwekkende stoffen bij krijgen omdat die PVDA natuurlijk Benshop niet zal afvallen.
VVD - CDA - PVV - FVD en de meelopende partijen zijn allen pro-Schiphol en komen ervoor uit, de PVDA laat een ander gezicht zien, namelijk dat van een wolf in schaapskleding.
Er niet voor uit komen dat de partij eigenlijk pro-Schiphol is, maar ondertussen een CEO - PVDA - prominent hoog in de apenboom van Schiphol heeft zitten en nu dus de vriendjes uit de gemeenteraad van Amsterdam dat voor 20% aandeelhouder is van het vervloekte Schiphol.
Wel de lusten, maar niet de lasten!

Geplaatst door C. uit Amsterdam

Hoe is het dan mogelijk dat LVNL kampt met personeelsproblemen terwijl het vliegverkeer zo druk is en almaar groeit altijd continu drie zo niet vier banen in gebruik. Extreme overlast veroorzaakt. Wie bemensen dan al die vele vliegtuigen zijn piloten en stewards en srewardessen etc. in steeds grotere mate beschikbaar vanwege " covid" terwijl de luchtverkeersleiding vanwege corona eindeloze tijden lang steeds maar banen inzet vanwege personeelsproblemen vanwege " covid cq corona". He?? En steeds meer mensen reizen omdat de pandemie afneemt.