Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer mensen klagen over Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 663 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
hv_veiligheid_2986.jpeg

ROTTERDAM - Het aantal mensen rond Rotterdam The Hague Airport dat klaagt over het vliegverkeer is dit jaar met bijna veertig procent gestegen. In 2017 waren er 1637 mensen die geluidsoverlast meldden en dit jaar is dat toegenomen tot 2277, blijkt uit rapportages van DCMR Milieudienst Rijnmond.

Het meetjaar voor het vliegveld liep van 1 november 2017 tot en met 31 oktober 2018. Het aantal klachten verdubbelde in deze periode tot 37.000.

Uit de rapportage blijkt dat een fors deel van de meldingen werd gedaan door een handjevol mensen. Een klager deed afgelopen drie maanden bijna 1400 meldingen, de tien frequentste klagers waren in die periode samen goed voor bijna 7500 klachten.

Volgens de DCMR wordt de toename in het aantal meldingen vooral veroorzaakt doordat melders vaker melden. Er komen veel klachten binnen over vakantievluchten van Transavia, dat vluchten uitvoert met de Boeing 737-700 en -800.

DCMR onderzoekt nog waar de stijging door verklaard kan worden. De jaarrapportage met daarin een analyse is eind februari klaar.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door sara

Onderzoeken waar de stijging vandaan komt? Hhuhu Misschien dat er meer lawaai is??? Of dat de klagers, melders.. de valse hoop hebben dat het zin heeft. dus er zijn 2227 gedupeerden waarvan een klein aantal wanhopig proberen om iets te doen door de frequentie van het melden te verhogen. Maar dan wordt het dus gebracht.. kijk die 37000 klachten* komen maar van een handje vol zeurpieten.

*In mijn perspectief wanhoops-kreten, je kunt echt gestoord worden van de stinkstaven boven je hoofd.

Weet je wat, misschien een goed idee voor een ludieke actie: in een auto met een enorme versterker met startend lucht verkeer door wijken waar het ''goed volk'' woont heen te rijden. Bij voorkeur een keer savons rond elven en eentje aan het einde van de nacht net een uurtje voor de wekker gaat. En dat herhalen 4 keer per week.

Geplaatst door Geert

Dat is wel een goed idee. Dan zou ik ook zeker niet de straten overslaan waar de directie van dit soort bedrijven woont. Misschien dat ze inzien wat het vullen van hun zakken met de lokale burgers doet.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

O,ja! Mensen die vele meldingen maken zijn maar zeurders.......o,ja!
Nee dat zijn melders die die herrie en klimaatslopende vliegtuigen meer dan zat zijn.
Zichzelf machteloos voelen en dan maar uit pure ellende vele meldingen maken.

Als je jaarlijks boven de 500 meldingen kom tel je niet meer mee in het resultaat van meldingen. Belachelijk dus!
Ik ben maar weer gestopt met de specifieke klachten bij bas...........over gegaan naar algemene klachten en vul ik de gehele dag maar in.
Ik ga anders over de 500 heen.........tel ik niet meer mee.........alsof ik dat al deed bij die vliegmaffia!

Geplaatst door Eveline de Jong uit Leiden

Het grootste deel van de mensen die overlast hebben zullen toch nooit gaan klagen. Die laten het gewoon over zich heen komen (letterlijk en figuurlijk). Gelukkig zijn er dan nog wel mensen die wel klagen. De een zal dit dan wat vaker doen dan de ander. Mensen die vaker klagen doen dit dus feitelijk voor de groep die niet klaagt.

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Zo is het Eveline, de klagers zijn het topje van de ijsberg.