Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer klachten door stijging vliegverkeer Rotterdam

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 655 
|
 upinthesky.nl - 04-10-2017 
tb_AirBridgeCargo_VQ-BRU.jpg

Vanaf Rotterdam The Hague Airport (EHRD) wijken op last van luchtverkeersleiders steeds meer vluchten bij vertrek af van hun route. Het aantal vliegtuigen dat over Rotterdamse woonwijken vliegt is hierdoor de afgelopen jaren toegenomen, meldt Zembla.

Meer drukte in het luchtruim
De stijging van het luchtverkeer boven Rotterdam is te wijten aan meer drukte in het luchtruim. Vliegverkeer vanaf Schiphol vliegt ook boven Rotterdam en zij hebben voorrang. Wegens veiligheidsoverwegingen moeten vluchten vanaf EHRD steeds vaker afwijken van de geplande route.

Lees het volledige artikel van UP in the SKY via onderstaande link.


Bekijk bericht op "upinthesky.nl - 04-10-2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het is niet te hopen, maar het is volgens mij een kwestie van tijd dat vliegtuigen op elkaar gaan botsen. Een nog niet ontdekte goudmijn voor levensverzekerings maatschappijen.

Wordt het ook niet eens tijd dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid hier onderzoek naar doet en zicht daarmee niet alleen beperkt tot een veiligheidsonderzoek op Schiphol.

Conclusie: op de grond en in de lucht is het chaos in Nederland en Den Haag kijkt er naar, doet een pies en een plas en alles blijft zoals het was.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ik heb hierover een mailbericht aan de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gezonden.

Geplaatst door Wouter uit Gouda

Inmiddels vliegen er ook dagelijks meerdere herriemakers over Gouda.

Geplaatst door Jos

Het blijft allemaal tegenstrijdig. Bij Lelystad is de mogelijke interferentie van een paar vluchten onacceptabel voor de LVNL en reden om routes af te wijzen. Het zou niet veilig zijn. Terwijl het bij Rotterdam op grote schaal voorkomt.