Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer geluidsoverlast van Schiphol op piekuren

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1511 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg


Door Jan Balk, Dichtbijredacteur

AMSTELVEEN - Er komt waarschijnlijk meer geluidsoverlast van Schiphol op piekuren. Dit heeft te maken met het voorstel om de zogenaamde vierde baan tachtig in plaats van zestig keer per dag te gaan gebruiken. In ruil hiervoor zal Schiphol in de toekomst minder hard groeien. Dit compromis is bereikt door delegatieleiders van bewoners en bestuurders.

De groei van Schiphol wordt volgens De Telegraaf aan banden gelegd. Aanvankelijk zouden er in 2020 510.000 starts en landingen komen. Dit aantal is teruggebracht naar 500.000. Momenteel zijn er 440.000 starts en landingen.

Compromis
In ruil voor het terugbrengen van de geplande groei zal de luchtvaart volgens het Leidsch Dagblad tachtig in plaats van zestig keer gebruik kunnen maken van de vierde baan. Hierdoor zal de geluidsoverlast tijdens piekuren toe gaan nemen.

Dat compromis is maandagavond na hoog opgelopen ruzie bereikt door delegatieleiders van bewoners en bestuurders. Dinsdag moet het nieuwe akkoord bekrachtigd worden.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie Amstelland "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Tegen de tijd dat de limiet van 500.000 gaat knellen, zal wel weer wegens voortschrijdend inzicht aan de "afspraak" gesleuteld worden. Vergeef mij enig cynisme, maar afspraken met de luchtvaartsector zijn verre van duurzaam, net zoals het vliegen zelf. En na 2020 begint het hele spel opnieuw, want dat staat nog helemaal open.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Jaap : Volledig met je eens ! De Eerste Kamer schreef in 2004 al: "U heeft geen lange termijnvisie, Men hoeft geen Nostradamus te zijn, om te weten: Dit gaat fout"