Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meepraten over toekomst Schiphol en luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 661 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
logo_ORS.jpg

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - De laatste ronde voor de inspraak over de toekomst van Schiphol is ingegaan. De komende weken zijn er nog vier bijeenkomsten waar ook burgers welkom zijn.

In hoeverre kunnen internationale treinen in Europa korte vluchten vervangen? Is Schiphol nu echt zo belangrijk voor de Nederlandse economie en die van de Amsterdamse regio in het bijzonder? En kunnen er nog honderdduizenden woningen worden gebouwd zo dicht bij de luchthaven?

Drie onderwerpen die worden besproken tijdens openbare themabijeenkomsten. De Omgevingsraad Schiphol heeft die avonden opgezet om een beter advies over de toekomst van Schiphol te kunnen geven aan de minister en de Tweede Kamer. De afgelopen tijd zijn ook huiskamergesprekken gevoerd en kon via internet op stellingen worden gereageerd.

Maandag 26 november gaat het over het spoor, maandag 3 december over het economisch belang en op dinsdag 4 december over wonen en vliegen. Deskundigen geven die avonden hun visie. Alle bijeenkomsten zijn in het Fox theater in Hoofddorp en inschrijven kan op www.omgevingsraad.nl

Luchtvaartdag

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bezig een luchtvaartnota voor het hele land op te stellen. In iedere provincie zijn bijeenkomsten gehouden en de finale vindt plaats op zaterdag 8 december in het Amsterdome in Amsterdam. Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen is daarbij ook aanwezig. Iedereen kan aan workshops meedoen zoals over ’meten versus berekenen van geluid’, de herziening van het luchtruim, de impact op het klimaat, ultrafijnstof en veiligheid. Ook zijn er informatiestands en wordt de bijeenkomst afgesloten met een plenaire sessie. Aanmelden kan op luchtvaartdag.nl

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Dat staat volgens ingewijden in het concept-milieueffectrapport over Schiphol, dat donderdag zal verschijnen.
Lees maar bij de NOS

Geplaatst door gerard

Nou... dan hoeven we dus ook niet meer mee te praten. Mosterd na de maaltijd.