Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Media geven negatief beeld over Schiphol’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1283 
|
 HCnieuws.nl 
hv_overig_8199.jpeg

HOOFDDORP De media geven vaak een negatief beeld over de luchthaven Schiphol door altijd maar op de overlast van het vliegverkeer te focussen. Dat zei VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat donderdag tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad. Hij wilde graag weten hoe het college hier tegenaan keek.

De aanleiding voor de vraag van de VVD'er was een documentaire eerder die week op de televisie over het honderdjarig bestaan van Schiphol. De Baat vond dat de overlast van de luchthaven te veel de boventoon voerde van de uitzending. "Het leek erop alsof wij hier voortdurend met overlast te maken hebben in Haarlemmermeer."
Wethouder Adam Elzakalai van Luchthavenzaken beaamde de onvrede bij het raadslid. Hij had de bewuste documentaire ook gezien en sprak aan de ene kant van een 'mooi naslagwerk' waarin Haarlemmermeer ook uitvoerig aan bod komt.
Aan de andere kant heeft de wethouder een 'irritante kriebel' aan het programma overgehouden. "Altijd weer die negatieve toon rond de luchthaven." Elzakalai zei nog maar eens dat de gemeente Haarlemmermeer veel te danken heeft aan Schiphol.
Fractievoorzitter Mariëtte Sedee van het CDA vond het niet nodig dat VVD'er De Baat het voor Schiphol opnam. Volgens haar is de luchthaven heel goed in staat om dat zelf te doen.
HAP-raadslid Ron Heimerikx bracht naar voren dat de luchthaven kort geleden een leerzame presentatie heeft gegeven van haar toekomstplannen. Er waren echter maar weinig raadsleden bij die bijeenkomst aanwezig. Heimerikx stelde voor om die presentatie te herhalen als de gemeenteraad binnenkort weer eens over Schiphol gaat praten. Wethouder Elzakalai vond dat een zinvolle suggestie.

Bekijk bericht op "HCnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ach die VVDer toch... Weinig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Sjoemelen met cijfers over berekeningen ... aldus de Comm MER . Het Advies van de Raad RLI niet gelezen?
Niets over gebroken beloften gelezen? Dat ging dus over de Nachtvluchten . Beloofd was 29.000 wegens compensatie voor niet uitgevoerde beloofde CDA landingen.. En zo zijner nog al wat zaken , die het LICHT /de Transparantie niet kunnen verdragen, Zoals gewoon bij vergaderingen niet op komen dagen .. En NIETS willen weten van de KLIMAATCRISIS etc, etc

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Misschien omdat ondanks alle vervuiling en groeibeperkingen schiphol maar blijft groeien. En een overstap hub heeft weinig tot geen economische meerwaarde, eigenlijk niet mee dan een supergrote overstap bushalte.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Juist een keer goed dat er aandacht aan de overlast wordt gegeven. Schiphol wordt door alle politici maar als weldoener gezien, dus de keerzijde mag ook wel eens aan het licht komen. Dat er nu complete steden en dorpen gek worden van de herrie wordt elke keer maar weer in de hoek geschoven. Het is nu wel een keer genoeg, laat al die politici ook maar eens inzien dat al die groei ten koste gaat van mensen hun leefomgeving.
Beetje jammer dat die VVD-er zo slecht tegen de realiteit kan, misschien eens tijd dat hij die plaat voor zijn kop laat zakken en eens komt kijken in de gebieden waar iedere minuut een vliegtuig op 600 meter over raast?

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Pieter-Jan de Baat.

Zijn werkelijke naam zal toch niet Pinokkio zijn?


Geplaatst door Gerard uit Kastricum

Mischien moet de heer de baat zijn roze bril eens afzetten? De VVD is niet meer van deze tijd.