Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mansveld ontraadt SP-motie tegen vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 950 
|
 omroepflevoland.nl 
wp_politiek_3707.JPG

Staatssecretaris Mansveld In een kort debat over luchtvaart heeft de SP in de Tweede Kamer er opnieuw voor gepleit om af te zien van de ontwikkeling van Lelystad Airport. Het debat was een vervolg op een overleg van eind november.
Volgens de SP is Lelystad Airport overbodig en kan de luchtvaart nog volop terecht op Schiphol. Staatssecretaris Wilma Mansveld ontraadde de motie. Volgens haar is de besluitvorming zorgvuldig doorlopen en zijn de vooruitzichten voor Lelystad positief.

GroenLinks diende aanvankelijk een motie in, die opriep goed te kijken naar een onderzoek van de Europese Rekenkamer. Die constateerde eerder deze week dat Europese investeringen in regionale luchthavens weggegooid geld zijn geweest.
Nadat de staatssecretaris aangaf de aanbevelingen te bestuderen en mee te nemen bij de ontwikkeling van onder andere Lelystad, hield GroenLinks de motie aan.

Bekijk bericht op "omroepflevoland.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Het lijkt hoog tijd de negatieve effecten van te massale luchtvaart onder ogen te zien.

Daarom zou het de staatssecretaris sieren wanneer zij hoogstnoodzakelijk onderzoek vooropstelt en onnodige en schadelijke groei afremt. Hoe lang zal haar PvdA top nog de waarschuwingen van o.a. de Europese rekenkamer negeren en slechts luisteren naar de luchtvaartlobby?

Een zeer heikel punt zijn ook de Milieu Effect Rapportages MER.

Wist u dat bv de Schiphol Group zelf effect rapportages mag laten maken door ingehuurde adviesbureau's en deze dan door een afdeling van I&M worden bekenen? Ook iets voor het PVRC bestuur om eens bovenaan de agenda te zetten en met de leden te delen?!

De lokale en regionale afdelingen van landelijke partijen, die veel dichter bij de bewoners staan, zouden aan deze merkwaardige praktijken een einde kunnen maken. Zij kunnen immers hun partijtop aanspreken.
Intussen naderen de verkiezingen van maart 2015....................................