Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maastricht Aachen Airport mag open blijven, toekomst gegarandeerd

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 1175 
|
 ad.nl - 16-12-2022 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

Maastricht Aachen Airport blijft open. Dat hebben de Provinciale Staten van Limburg vrijdag besloten. Daarvoor is nog wel nodig dat de Gedeputeerde Staten met Schiphol gaan praten over de voorwaarden van een samenwerkingsverband tussen beide aandeelhouders, de provincie en Schiphol.

De Provinciale Staten (PS) praatten vrijdag over de voorwaarden van een ‘huwelijk met Schiphol’, legde gedeputeerde Stephan Satijn (VVD) uit. ,,We praten over een huwelijk dat nog niet voltrokken is. Na dit debat vinden gesprekken plaats over het aandeelhoudersconvenant.” De PS spelen daarin echter geen rol meer. En dat schoot enkele partijen in het verkeerde keelgat. Voor de PvdA is dit ‘onaanvaardbaar’.

Protest
Tientallen omwonenden en vertegenwoordigers van onder meer linkse politieke partijen, actiegroepen en milieuorganisaties demonstreerden vrijdagochtend voor het gouvernement in Maastricht voor sluiting van Maastricht Aachen Airport (MAA).

De actievoerders protesteren tegen de overlast van laag overvliegende vrachtvliegtuigen. Volgens de actievoerders blijft het vliegveld de belastingbetaler bakken met geld kosten, is het overbodig en milieuvervuilend. Bovendien zit er een rechtszaak aan te komen rond het noodlijdende vliegveld: het beschikt namelijk niet over een natuurvergunning.

Zelfde onderwerp, iets andere inhoud: 1Limburg van 17-12-2022: "Maastricht Aachen Airport blijft definitief open".. Lees hier.Bekijk bericht op "ad.nl - 16-12-2022"

Reacties op dit bericht